Ett tecken?

Igår blev det lite action här hemma, märkte nämligen av en liten blödning på kvällen. Blev ganska så till mig, ringde Anton och bad att han skulle komma hem så snabbt som möjligt, försökte låta lugn och sådär men gissar att det sken igenom lite. Ringde in till förlossningen och förklarade vad jag varit med om (på finska, 10 poäng till mig). Ja alltså jag är i vecka 38+0 och märkte just av en liten blödning. Hon som jag pratade med var väldigt gullig och förklarade lugnt att lite blod på ett papper inte var något att oroa sig för, speciellt inte vid fullgången graviditet (man räknas som fullgången efter 37+0). Hon förklarade för mig att kroppen förbereder sig och mognar och att det då ibland kan orsaka små blödningar. Jag skulle såklart följa med, komma in på kontroll om blödningen ökar eller om rörelserna minskar. Men denna lilla blödning var inget att oroa sig för. Om något är alltså ett litet tecken på att förlossningen närmar sig. Känns lite konstigt ändå, är ju liksom rätt så inställd på att gå ca 2 veckor över tiden. Men vi får se, kanske Bumlingen har en liiiite mer bråttom till världen än sina två äldre syskon? Har ni gissar när han föds? Om inte kan nu göra det HÄR.

Malin-Anton-web-4
foto Ellen Kivistö

Jag kunde i alla fall andas ut efter det lugnande samtalet med TYKS och ringde Anton igen och sa att det nog inte var någon panik. Han hade liksom öst på takten och rusat ut från butiken, haha riktigt så allvarligt var det ju inte. Nu tänker ni kanske att jag som tredjegångsgravid borde ha lite bättre koll, men alltså har aldrig förr haft någon blödning såhär i slutet av graviditeten och aldrig haft såhär mycket sammandragningar heller så JA det är tredje gången men känns samtidigt som första. Idag har jag till och från haft rätt så mycket sammandragningar, speciellt då jag och Saga var en sväng via Skanssi. Så det börjar kanske ändå vara dags att packa BBväskan, det projektet skall jag ta mig an i morgon. För ikväll är jag TOTALT slut, har bara legat på soffan och halvsovit hela kvällen. Sov uselt inatt så gissar att det beror på det. Riktigt ont i ryggen och fogarna nu också, kastade in lite panadol och hoppas det hjälper. Lär inte komma upp från soffan idag mera, lika så bra att vila.

2 reaktioner till “Ett tecken?”

  1. Mina tre förlossningar har alla börjat med små blödningar, hoppas det kommer igång snart:) Lycka till!

  2. Oj känner så igen mej i nervositeten och att söka tecken, är själv i vecka 40+2 men med första barnet, så vet inte alls vad jag ska ’gå på’. Men tror nog den här krabaten tänker titta ut först mot midsommar med den här farten.. 😅Lycka till sen när det är dags!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.