Välkommen till förskolan

Igår var Adam, jag och Anton på bekantningskväll till FÖRSKOLAN, det var nog spännande för oss alla tre att traska in där över tröskeln. Vi blev alla så glada av det varma bemötandet som vi fick då vi kom in. Så härlig personal, några bekanta ansikten i gruppen och härlig stämning överlag. Och så mitt i allt satt han där på bänken, våran lilla kille och presenterade sig och vinkade i namnsången och berättade och pratade. Lilla men ändå så stora älskade kille, tänk att det är förskolan som gäller i höst.

IMG_2730

Vi åkte hem igen en med varm och rolig känsla i kroppen, Adam konstaterade att det nog kommer bli NAJS med förskola i höst. Det känns bra att första intycket blev såhär positivt för honom. Gör att jag också kan känna mig lugnare inför hösten. Under tiden barnen gjorde lite penna papper uppgifter fick vi föräldrar samlas i salen och lyssna på lite mer info kring förskolan.

Känns alltid lite konstigt att sitta där på föräldramöten och liknande, eller konstigt är kanske fel ord, men lite udda. Liksom att det faktiskt är JAG som är en förälder, jag som är vuxen och nu skall MITT barn börja förskolan. Kanske bara jag som känner så? Har kanske att göra med att jag oftast hör till de yngsta bland föräldrarna. Eller så är jag bara lite smått omogen? Det är nog mycket möjligt det också. Tänkte i alla fall igår att det ju kommer vara något helt annat att sitta på föräldramöten gällande Bumlingen sen, då är jag ju liksom inte längre lika UNG, hittills har jag nästan alltid varit yngst på föräldramöten som gäller Adam.

Det är sällan eller egentligen aldrig ett problem att jag varit ung, det handlar väl främst om att jag själv känner att jag inte är riktigt lika ”vuxen” som många av de andra föräldrarna där. Men sen igen kanske jag känner mig precis lika omogen som 40 åring också, vi får väl se. Eller så får jag väl bara inse som blivande trebarnsmamma att man nog liksom ÄR vuxen nu.

Det kommer i alla fall bli hur bra som helst med förskola för Adam i höst, det är jag säker på. Vi har några veckor kvar på dagis ännu innan vi tar sommarlov och Adam tacka för sig. Tänk att han gått på dagis på samma ställe sedan han var 1 år och 2 månader, många fina år med många fina minnen. Känner mig så tacksam över att han fått vara på ett tryggt ställe. Tur ändå att Saga får gå kvar så att vi inte helt behöver tacka för oss.

En kommentar till “Välkommen till förskolan”

  1. Läste bantningskväll på förskolan först, kändes olämpligt att ha 😂🙈😂
    Jag tror ingen känner sig vuxen någonsin, jag reagerar fortfarande på att bli kallad mamma..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.