Hemma igen

Vilken fredag, så skönt att sitta hemma i soffan igen nu med en nästan helt återställd kille lekandes på golvet. Det kändes rätt så avlägset tidigare idag, då vi traskade in i uppvakningsrummet och fick se våran lilla kille sovandes. Men vi kan ta det från början..

.. imorse klockan 5 vaknade Adam, han var nervös inför tandläkarbesöket och kunde inte sova. Hans mamma hade samma känslor och var klarvaken på en gång hon också. Vi kunde inte stiga upp och äta frukost heller eftersom han inte fick äta något denna morgon, så vi satte på Netflix och låg och försökte vila lite. Saga och Anton steg upp och for till dagis, jag och Adam steg upp och klädde på oss. Anton kom hem igen, vi packade oss i bilen och åkte iväg mot Åbo.

Allt gick bra tills vi stannade bilen utanför tand- och munkirurgin vid ÅUCS. Då var det inte roligt längre, Adam var väldigt olycklig och vi vuxna försökte hålla oss lugna och försökte bekräfta hans känslor. Vi kom in och först skulle det tas röntgenbilder av tänderna. Det gick riktigt okej. Anton och Adam fick gå in i röntgensalen medan jag själv satt på utsidan, gravida fick nämligen inte vara i rummet. Sedan var det bara att vänta tills vi blev inkallade till nästa rum. Vi gick igenom lite praktiska saker och sedan fick vi vänta en stund till då Adam fick en lugnande medicin. Man märkte att han blev lugn för mitt i allt kunde han leka igen och hade riktigt roligt med en tågbana.

Efter ett tag kom en sköterska och hämtade Adam och Anton, det var bara ena föräldern som fick vara med vid sövningen och vi bestämde att det är Anton som får vara med. Jag hade nog inte fixat det. Hörde Adam skrika och sen blev det tyst, Anton kom ut igen och meddelade att nu sover han. Det var jobbigt, det hade varit riktigt jobbigt för Anton att se då han sövdes. Sen var det en och en halvtimmes väntan tills han beräknades vara klar.

Vi traskade iväg till ett cafe vid sjukhuset, bara för att ha något att göra. Tiden gick som tur rätt så snabbt och tillslut fick vi komma till uppvakningsrummet där våran lilla duktiga kille låg och sov. Tandläkaren berättade att dom varit tvungna att dra ut de två tänderna som hade hål, eftersom det blivit så inflammerade. I och med att de behövde dra ut tänder på Adam är jag ändå glad över att han fick vara nersövd, för det hade nog verkligen blivit HORROR annars. Inte var det roligt nu heller, men han var ju ändå nersövd redan. Och han minns inget av själva sövningen, tack vare den lugnande medicinen han fick före. Dessutom var alla andra tänder bra, till och med på röntgenbilderna. Det var skönt att höra.

Att se sin lilla älskade 6 åring där under ett täcke i en sjukhussäng med syremätare och kanyl gör att mammahjärtat gråter. Vi fick sätta oss bredvid sängen och sedan skulle vi bara vänta på att han vaknade. Efter ett tag började syremätaren larma och DÅ blev det nog riktigt obehagligt. Alltså det var aldrig någon kris, det förstod jag nog också. Men man vill ju ändå inte att någon maskin skall larma efter att barnet varit nedsövd. Dom flyttade lite på hans huvud och efter det kunde han lugnt sova vidare.

IMG_2696

Till slut vaknade han, först var han riktigt yr och väldigt ynklig. Det kändes ju konstigt i munnen, han hade en kanyl i handen och ont i munnen och huvudet. Han fick lite mer smärtlindring via kanylen och sedan lugnade han ner sig. Vaknade till lite mer, fick dricka en tripp och var inte fullt lika borta längre. Han fick komma upp i min famn och fick sedan lite dropp med smärtstillande ännu. Han kunde slappna av i min famn och somnade igen. När droppet var klart togs kanylen bort och vi fick sätta oss i bilen och åka hem.

Väl hemma har vi bara tagit det lugnt, Adam har vilat i soffan och ätit några glassar. Skönt med kallt i munnen efter dagens ingrepp. Efter lite makaronilåda och några isglassar kom energin tillbaka. Och då energin kom tillbaka kom också Adam tillbaka. Så skönt att se, så skönt att han ändå verkar må riktigt bra nu. Lite ont har han i munnen, men det löser värkmedicin och vila. Nu på kvällen har han till och med orkat bygga lite med duplo. Vi tar det lugnt här hemma, Saga och Anton är iväg på ärenden så att det skall hållas lugnt och skönt här hemma.

Och JA visst uppskattar jag mina friska glada barn lite extra efter idag, visst uppskattar jag att vi inte behövt gå igenom detta tidigare och att det nu ändå ”bara” handlade om att fixa tänder. Satt där i väntrummet och tänkte hur skönt det ändå är att det är själva sövningen som är skrämmande och inte ingreppet. Nu skall vi njuta av mys i soffan och krama varandra lite extra hårt innan vi somnar ikväll. Hoppas ni haft en bra fredag.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.