Dags att köpa blöjor!

3 veckor kvar till beräknad förlossning nu, och bara vårt grovkök skulle bli klart (vilket förhoppningsvis sker här innan denna vecka är slut * H U R R A *) så skall vi köpa hem lite grejs som behövs då man har en liten nyfödd bebis. Har liksom inte köpt något alls ännu, och nej jag vet det är ingen panik heller men ändå känns det nu skönt att ens ha lite saker hemma.

En sak som vi till exempel behöver köpa är ju blöjor, men nu måste jag säga att jag känner mig lite lost. Sist hade vi ju liksom aldrig slutat använda blöjor i huset innan Saga föddes, så då var det ju liksom ingen grej att köpa det heller. Tänkte väl inte så mycket på det då gissar jag. Men nu är ju liksom blöjhyllan i butiken inte ett ställe som jag hängt på på flera år. Finns ju många märken och helt ärligt mins jag inte helt vilka vi gillade sist heller, pluss att väl blöjor också utvecklats på 4 år? Så nu får ni gärna ta och hjälpa mej lite.

blöjskisar

Någon av dessa till exempel? Eller något helt annat märke? Jag vet ju att alla blöjor inte passar alla bebisar, men ni får supergärna dela med er av era erfarenheter ändå. Under tiden åker vi iväg på 4 årskontroll med fröken.

5 reaktioner till “Dags att köpa blöjor!”

  1. Vi kör med libero här och är supernöjda. Det var även dom som fanns på sjukhuset (vasa) så det blev liksom självklart att köpa dom då vi blev vana med dom så att säga. Hade fått ett paket muumi och testade faktist toujours också men ingen av dom slår libero 😀 dessutom var det skönt, som förstföderska och lite ovan, att storlek 1 och 2 har en rand på blöjan som byter färg då babyn har kissat 🙂

  2. Har under tejpblöjetiden föredragit muminblöjorna då dessa är inhemska och allra bäst klarade av att hålla mjölk-kakkan inne. När vi fick en bebis som kakkade i alla blöjor den första månaden så var det skönt med en sort som för det mesta höll tätt. Tyvärr känns deras första tejpblöja (storlek 5) lite stor och lös så nu är det libero som gäller även om den också har sina svagheter.

  3. Inga erfarenheter att dela med mig av, men följer nyfiket med svaren eftersom vi väntar första barnet ungefär 2 veckor efter er 🙂 I Liberoväskan och babyboxen jag hämtade från Lastentarvike fick man två olika märken att pröva 🙂 Men det låter som det blir mumin och mera libero jag ska köpa hem när det närmar sig 🙂

  4. Vi har använt Libero med alla tre barn och varit supernöjda, väldigt få gånger som de läckt över huvud taget. Pampers tycker jag luktar riktigt märkligt, kemikalier på nåt sätt… Och så har jag använt flergångsblöjor också, då när barnet varit i en sån period att det främst kommit kiss och väldigt sällan bajs.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.