Då det mesta börjar kretsa kring förlossningen

Idag meddelade gravidappen i telefonen att vi går in i vecka 38, vilket betyder 3 veckor kvar till beräknat datum och max 5 veckor kvar tills Bumlingen är här. Från och med nu är bebisen ”klar” och kan i princip födas när som helst. * S P Ä N N A N D E * tror ju fortfarande inte att han kommer behaga kika ut innan beräknat men så småningom börjar det bli dags ändå. Drömmer mycket om förlossningen just nu, oftast att jag är i situationen att jag inte är helt säker på om det verkligen är på G eller inte. Minns att jag tänkte mycket på det innan Saga föddes också, liksom HUR VET MAN? Men sen minns jag också att man VET nog sen då det gäller. Drömmer också alltid att jag föder en flicka, vad nu sen det skall betyda.

Malin-Anton-web-11

Nytt för denna graviditet är kraftigare förvärkar, som jag ju hoppas gör någon nytta i att förbereda kroppen. Minns inte att jag tidigare skulle känt av sammandragningar som gjort lite ont såhär långt innan förlossningen, eller egentligen inte alls innan förlossningen var igång. Nåja kroppen lär väl sig något också, och förstår kanske börja förbereda sig lite?!? hahaha ändå kommer jag säkert gå 2 veckor över tiden denna gång också.

Hittills har jag känt mig väldigt lugn inför förlossningen, känner mig nog lugn fortfarande men kanske lite mer nervös nu då det närmar sig. Hittills har jag liksom mest tänkt på första tiden med bebisen, men alltid emellanåt slår det mig sen att vi ju faktiskt skall igenom en förlossning först. Jag litar på att jag och bebisen är i trygga händer, jag litar på att min kropp kommer leverera och att Anton kommer ge mig vattenflaskan lika duktigt som förr. Haha nej förlåt, det är klart han är ett stort stöd! Men faktum är att jag sluter mig i mig själv under förlossningen, blir rätt så tråkigt enligt Anton och sedan är jag tillbaka igen då bebisen är född.

Ännu har jag inte något behov av att graviditeten skulle vara förbi, vi har ju nämligen MASSOR ogjort ännu som jag gärna skulle hinna fixa med, med Bumlingen i magen. Tiden går snabbt ännu, så jag gissar nog att vi har en bra bit kvar till själva förlossningen ännu. Gissar jag kommer hinna bli trött på detta sådär på riktigt innan det är klart. Tänkte ändå försöka fixa ihop BB-väskan så småningom så att den nu i alla fall är redo sen då det gäller.

Malin-Anton-web-5

Imorgon är det igen dags för rådisbesök, faktiskt både för mig och för Saga. Så vi kör en tjejdag imorgon, vilket skall bli mysigt. En förmiddag på tumis med Saga hör inte till vanligheterna, så vi skall försöka njuta. Kanske till och med sova lite längre än vanligt, eftersom fröken varit rätt så trögväckt senaste tiden.

bilderna i inlägget är fotade av Ellen Kivistö, läs mer om gravidfotograferingen HÄR

2 reaktioner till “Då det mesta börjar kretsa kring förlossningen”

  1. Jag har också massa mer förvärkar och sammandragningar med graviditet 2, kände ingenting innan förlossningen startade med första 🙂

    1. med första hade inte jag heller några känningar alls och då blev det också igångsättning 🙂 andra kom igång av sig själv och nu dessa förvärkar, hoppas lite på att inte behöva gå så mycket över tiden även om jag ställer in mig på att göra det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.