Ett roligt kalas

Oj WOW så trött en gravid kvinna kan bli av kalasfixande, men SÅ värt det ändå. På lördagen ställde jag mig i köket kring 8 på morgonen och sedan stökade jag på ända till kl 16 då kalasgästerna började komma. Kan säga att ryggen och fogarna var lagom möra efter det, sammandragningarna blandades med lite svett och i något skede tänkte jag att jag säkert inte ens skulle ha märkt om fostervattnet skulle gå. Jag hade redan tänkt att jag inte alls skulle ta någon stress över kalaset, att det fick bli som det blev och att jag skulle gå där ribban var rätt så låg. MEN sen hände det där som så ofta händer med mig, jag fick liksom feeling och knåpade ihop en transformerskaka, det som barnen hade önskat. Saga kom på lördagsmorgonen och meddelade att hon nu hade ändrat sig och att hon hellre ville ha en prinsessa tårta. Som TUR hade jag köpt rosa sockermassa också, så med lite improvisation fick vi till en prinsesstårta i alla fall. Barnen var nöjda vilket var det allra viktigaste. Kakorna blev goda, vilket var det viktigaste för mig.

Adamskaka

IMG_2096

Finaste ögonblicket på kalaset är nog då alla gäster samlas och sjunger ”ja må han/hon leva” för barnen. Först för den ena och sen för den andra. Då blir mammahjärtat lite extra varmt måste jag säga. Varje år samma sak, varje år skall vi sjunga för dem. Och nästa år blir det 3 omgångar, härligt ändå.

IMG_2106

IMG_2113

Det blev ett lyckat kalas, solen sken och barnen var glada. Att ordna kalas för en 4 åring och en 6 åring måste nog vara det mest tacksamma man kan göra, för dom Ä L S K A D E allt, kalaset, presenterna, ballongerna ja allt.

IMG_2116

Vi bjöd på en massa gott, focaccia, pinnar med frukt, pinnar med lite ost & köttbullar/prinskorvar, melon, bär, chips och så vidare. Älskar sommarkalas då både frukt och bär är så gott. Vi tackar alla gäster som kom och firade med oss, barnen fick så himla många fina presenter och några av dem har vi redan hunnit testa. Men mer om det senare.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: