Vi behöver i alla fall inte fundera på barnvakter

Veckorna innan beräknad förlossning brukar vara fyllda med lite mer oro än vanligt, saker och ting skall planeras och eftersom man inte kan planera allt blir man lite mer orolig. Eller man och man, jag blir mer orolig om ja inte kan förbereda saker och ting. I och med att vi omöjligt kan förbereda oss på vilket datum bumlingen tänkte anlända så är det mycket av planeringen som lämnas öppen. En del stress såklart men också en insikt om att vi i alla fall inte behöver stressa över barnvakter. Vet flera som är lite smått oroliga över vem som ska vara barnvakt till äldre syskon då mamma och pappa skall iväg till sjukhuset.

Som sagt är det något som vi inte alls behöver vara oroliga för. Listan på kandidater är nämligen oförskämt lång. Jag vet att NÅGON kommer finnas här inom 15 minuter efter att vi ringt, vi bor grannar med barnens farbror och familj, Antons kompis bor också granne, våra föräldrar bor 8 minuter härifrån och flera av våra vänner också. Det finns liksom inte tillfällen som vi inte skulle kunna ringa någon alls. Skulle det bli totalpanik måste jag ju ändå iväg med ambulans, men det hoppas jag ju såklart på att inte behöva prova på.

Min mamma jobbar ju på samma dagis som barnen är i och hon har alltid bilstolar till dem i sin bil också,vilket betyder att hon lätt kan plocka med sig barnen efter dagisdagen. Så det är ingen panik fast det börjar på dagen och barnen är i dagis heller. Det är så skönt att barnen har så många vuxna som dom känner sig trygga med, för det gör ju att jag inte behöver fundera kring detta. Jag har bara telefonen inom räckhåll och kan lita på att någon i listan är hemma och vaknar/svarar om det behövs. Jag litar på att barnen tryggt kan vakna med någon annan än mig och Anton den morgonen, i fall att förlossningen startar under natten.

IMG_1403

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.