Sommarlov och uppsägning av dagisplats

För ett tag sedan lämnade vi in lappen om semester till dagis, eller Saga har semester och Adam slutar ju faktiskt på dagis denna vår. I höst väntar förskolan för honom, det är G A L E T. Känns verkligen vemodigt, att han skall lämna tryggheten på Kirjala-dagis efter några veckor, samtidigt som det känns helt otroligt att våran lilla kille skall åka iväg till förskolan nu. Vi valde efter lite funderande att hålla dagisplatserna ändra fram till midsommaren (21.6). Helt enkelt för att jag inte alls vet hur jag kommer må under de sista veckorna och vi vet att Anton kommer jobba mycket innan midsommar. Jag vill inte vara ensam med två rastlösa sommarlovsbarn om jag inte alls orkar något. Därför är det ju en himla tur att vårt dagis har öppet ända tills midsommaren, för jag hade inte velat sätta barnen till ett främmande dagis.

Det är spännande dagar vi har framför oss nu, vi väntar på beslut om förskoleplats för Adams del. Hoppas verkligen att han får börja vid den förskolan som vi önskat, men det finns såklart inga garantier för något före vi fått beslutet. Förskolestarten är faktiskt något som jag funderar över rätt ofta just nu, om det kommer vara jobbigt för honom att byta ställe och lära känna nya vänner. Vill tro att det ändå kommer bli bra, vår lilla kille är en snäll och social typ och har hittills haft rätt så lätt att hitta vänner. Hoppas såklart att förskolegruppen skall erbjuda honom nya vänner som han sedan kan börja i skolan tillsammans med. Hur som helst skall det bli skönt att få klart var han skall börja, så att vi kan börja förbereda honom på det. Nu kan vi ju bara säga att han inte kommer börja i förskolan i Kirjala men vi kan inte säga vart han skall börja. Nåja småningom borde besluten komma.

IMG_0348

Någon annan blivande förskoleförälder som läser bloggen? Är ni också nervösa inför hösten eller är det bara jag? Har ganska svårt att förstå att denna lilla vingliga sötnos redan skall börja förskolan i höst?!?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.