Sluta inte höra av dig, det betyder mycket för mig att du bryr dig!

IMG_1245

Jag vill tro att mitt mående är påväg mot rätt håll igen, men jag märker också att jag måste ta det lugnt. Några bättre dagar gör att jag tror jag är tillbaka igen och varje gång kommer kraschen ganska hårt sen då jag igen inser att NOPE inte ännu. Det blir lätt för mycket då jag tror att jag orkar mer än jag sedan ändå orkar. Blir besviken på mig själv, för jag VILL ju. Det är höga berg och djupa dalar, det är så varierande att bara dessa känslor lätt gör en frustrerad och förvirrad. Jag VILL så mycket men orkar inte med allt jag vill. Inte ännu i alla fall och även om det är frustrerande har jag vågat börja lite på att det är okej ändå.

Att gå igenom detta mörker har verkligen satt relationerna i mitt liv på prov, något som förstås är läskigt men samtidigt på något sätt ändå bra också. Att verkligen få se vilka människor som inte försvinner bara för att livet blir jobbigt, att höra telefonen ringa också fast jag vet att jag inte var speciellt positiv senast vi pratade. Det känns så otroligt tryggt att veta att det inte blir tyst fast jag inte mår bra. Alla fina älskade människor som ringer, skickar meddelanden eller bara ett litet hjärta, det betyder så oändligt mycket. Det där lilla meddelandet om att ni finns där, att ni tänker på mig och att jag är viktig för er också. Jag har skrivit om det förr, om de fina människorna som finns runt om kring mig, men det kan inte påpekas för många gånger. Lämna inte människor som inte mår bra ensamma. Ge dem utrymme, ställ inga krav men lämna dem inte ”ifred”. Fast det säkert ofta känns som att jag inte vill ses, inte orkar eller inte är intresserad så är det inte alls så. Det att du hör av dig förgyller ändå min dag och gör att jag känner mig värdefull. Du behöver inte ”veta” vad du skall säga, du behöver inte komma med ”tips” eller konkret kunna ”hjälpa”. Det kan egentligen ingen, eller ja psykologer och andra professionella kanske men det behöver inte du känna att du skall göra, du behöver bara visa att du finns där och att vänskapen håller också denna prövning.

Som sagt har jag många som verkligen visat att de finns här för mig, igår, idag, imorgon och nästa år oberoende om jag är glad, ledsen, orkar ses eller bara svarar kort på ett meddelande. Det är fint, det är verkligen en stor vinst att få ha dessa vänner omkring mig. Och jag hoppas att deras agerande också gör att jag själv finns där för mina vänner då de behöver mig. Det finns inga krav, det gäller bara att finnas där. Tänk på det om du känner dig osäker kring någon som inte mår bra. 

Samlar dessa känslor av kärlek i ett litet ställe i mitt hjärta, skall plocka fram dem under mörka stunder och låta kärleken lysa.. okej nu blir detta mest löjligt så avslutar här, älskar er alla fina människor, tack för att ni lyfter och bär när jag själv inte orkar.

2 reaktioner till “Sluta inte höra av dig, det betyder mycket för mig att du bryr dig!”

 1. Tack för detta inlägg!
  Sitter psykiskt i liknande situation.
  Har försökt få min omgivning att förstå och inse att höra av sig nångång, men nope. Inte många jag har kvar ärligt sagt.
  Verkar nästan som det tror att jag bär på någon smittsam sjukdom, men det är ju inte så..
  Det finns några få kvar, som hör av sig emellanåt. Ibland bara för att fråga hur det är, ibland om vi ska ta kaffe, ibland bara glo på tv tillsammans.
  De få, de uppskattar jag verkligen!

  Så tack att du tog upp detta, har inte själv riktigt hittat ord till det!
  Styrkekramar!!

  1. Tack för din fina kommentar <3 Ja jag ville just lyfta fram hur lite det egentligen krävs, även om det ändå kan kännas skrämmande att ta kontakt med någon som inte mår bra. Hoppas ditt mående går mot det bättre och njut av de vänner som hör av sej <3 många kramar tillbaka!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.