Lite mera redo för lillebror igen

IMG_1232

För ett tag sedan kom adaptern som gör att bumlingens babyskydd passar till vår vagn, det är egentligen inte något som man ”MÅSTE” ha men ändå något som kan kännas praktiskt ibland. Till Adam hade vi en skild vagn som passade ihop med babyskyddet, vi hade den nog också då Saga var bebis MEN då användes den knappt alls. Då hade jag ju så gott som alltid två barn med mig och allt som oftast behövdes vagnen till dem båda, alltså fanns det inget behov av en vagn som passade ihop med babyskyddet. Vi sålde bort det gamla babyskyddet efter att Saga vuxit ur det och därför behövde vi köpa ett nytt nu. Valet föll sist och slutligen på Britax Baby-Safe Plus SHR II och till den beställde jag alltså en adapter till vagnen också.

IMG_1230

Idag har jag rotat runt lite i förrådet för att börja få någon form av uppfattning av vilka saker vi nu HAR och vilka saker vi ännu behöver skaffa. Därför plockade jag fram våra två DOOKYN också, perfekt att ha ett till bilstolen och ett till vagnen. Bäddade också vagnens liggdel med sovpåsen som finns här hemma.

IMG_1234

IMG_1239

IMG_1238

Månne han inte skall trivas bra där i vagnen sen i sommar. Kan ju vara att det blir för varmt med sovpåsen i vagnen mitt i sommaren, Men i början då bebisen är riktig riktigt liten blir det ändå mysigt att bädda med sovpåsen och lämna den öppen. Saga sov så skönt så i vagn i samma sovpåse då hon var nyfödd. Det var inte direkt en varm sommar då heller.

Vagnen och bilstolen är alltså nu så gott som klara. Andra saker som också är klara är t.ex. att vi fått vårt fina babynest som jag beställde för ett tag sedan (beställde skötunderlägg med samma motiv). Är riktigt nöjd med valet av tyg, neutralt och fint. Han kommer ha det hur mysigt som helst där i sitt babynest, nästan så man blir lite avundsjuk.

IMG_1223

IMG_1226

IMG_0078

Har beställt hem ett larm också, som går att koppla till telefonen. Känns som en bra grej så jag hoppas att det fungerar bra. Någon med erfarenheter? Vi har kvar det gamla larmet också, som vi använde till Adam och Saga, men problemet med dem var att de behövde laddas hela tiden.

IMG_0106

Bärsele har vi också, egentligen till och med två modeller. Vi beställde en Stokke bärsele då Adam var bebis, men kom aldrig riktigt överens med den. Nu hoppas jag verkligen att ergobabyn skall passa oss bättre.

Spjälsängen kom förra veckan, men får bli kvar i förpackningen tills vi har ett sovrum att sätta den i. Tror vi börjar bli så gott som klara med införskaffandet av saker nu snart, skönt ändå att vara ute i god tid.

Nästa steg blir att gå igenom kläderna, kolla igenom vad vi har och vad vi behöver. Har hittills inte fått speciellt små barn Adam var 4080g och Saga 3850g så kläder mindre än storlek 56 har vi inte behövt. Gissar på att bumlingen kommer röra sig i liknande storlek som sina syskon så tänker inte köpa några kläder i storlek 50 innan det i så fall sedan visar sig att vi faktiskt behöver det. Älskar att få börja pyssla på med alla små bebissaker, det ivriga pirret i magen gör mig riktigt lycklig <3

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: