En doft av saknad

Idag var det glada miner på barnen, två ivriga små som skulle iväg på maskeradfest till dagis. Eller ursäkta det var inte två barn, det var ju Ironman och Törnrosa. Båda två var vakna 5.45 och taggade till 1000 redan då. – MAMMAAAA det är fredag nu!! Nu blir det maskerad! Är klockan 8 nu? MAMMAAAAAAAA!

Vi satt i bilen redan 20 före 8 (vilket aldrig händer) och möttes av glada ballonger på dagis. Härligt att personalen gör det så fint för barnen, man riktigt såg i ögonen på alla barn hur roligt dom tyckte att detta var. Efter att jag vinkat av barnen bestämde jag mig för att vara hurtig och åka till butiken innan jag åkte hem. Skulle köpa jäst så att jag kan laga munkar i eftermiddag. Nå vad tror ni jag kom på då jag satt mig i bilen igen, just det JÄSTEN. In i butiken igen och köpa gäst och kokosfett och sen kunde jag styra hemåt igen.

Köpte färsk basilika idag och när jag kom tillbaka till bilen igen efter att jag hämtat jästen doftade hela bilen så härligt. Kände bara hur tårarna rann, för det finns ingen doft som berör så mycket som just färsk basilika. Med tårarna rinnande ner för kinderna körde jag sedan hemåt. En trygg doft av saknad. Det doftade ALLTID färsk basilika hos fammo och faffa. Speciellt vid villan (sommarstugan) men nog också vid matbordet i köket. Vi tog alltid något blad och åt, både jag och min syster. Mest för att vi visste att Fammo tyckte att det var gott och för att det var en fin stund. Jag saknar fammo så otroligt mycket, så mycket att det värker i kroppen. Jag vet att hon är med oss, känner det ofta, men önskar ändå att hon hade fått vara med oss här i vardagen många många år. Nu är det redan över 5 år sedan fammo och faffa dog. Jag ser på mina barn att tiden har gått, men ändå kan jag inte förstå att det i höst blir 6 år sedan vi sa ”vi ses igen sen”. Det är en stor sorg för mig, speciellt nu som gravid. Satu-fammo hade varit GULD för mina barn också. Men dom fick aldrig chansen att skapa minnen tillsammans med henne. Istället lever hon vidare i mina berättelser till barnen. Jag pratar och berättar ofta om henne, Saga vet att hon är döpt efter min fammo t.ex. och en kväll berättade jag om hur jag och min syster kristligt fick dela på en 0,5 liters läskflaska under EN HEL HELG på villan. Jag berättar om alla sagor, alla äventyr och allt det andra också. 

IMG_1180

Nu kommer jag in i köket, känner doften av färsk basilika och får en varm känsla i hjärtat. Ett litet sätt att känna att fammo är nära oss också denna helg. Vissa köper blommor oh andra färsk basilika. Dessutom blir det nog supergott med färskbasilika i mozzarella-salladen senare idag. Nu ska jag googla fram ett recept på munkar, har aldrig provat grädda munkar själv förr så vi ska se. Hoppas vi har ett kök kvar också ikväll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.