Tiden var inte mogen, men nu sover vi i alla fall

Skrev tidigare i våras om att vi hade lite utmaningar med sovandet i denna familj. Vi försökte få barnen att somna i egna sängar i egna rum, och sova där hela natten. Det gick inte speciellt bra och efter ett tag orkade vi (jag) inte sätta mer energi på det. Barnen sov oroligt om nätterna, vaknade många gånger och alla var bara sura och trötta följande morgon. Dessutom har jag själv supersvåra att sova just nu, vaknar lätt och har supersvårt att somna om. Känns så himla onödigt då att dessutom vakna av två barn som tassar omkring mitt i natten. Vissa nätter gjorde det att jag inte sov mer än någon ynka timme.

Istället för att envist köra vidare valde vi alltså att ”ge upp” och bädda med madrasser på vårt golv igen. Bästa beslutet vi gjort på länge. Barnen sover skönt om nätterna, ofta hela natten på samma ställe och alla vaknar pigga och utvilade på morgonen. Också jag själv sover bättre då inte sängen är full med människor och all form av bättre sömn är guld värt just nu.

IMG_1147

Nattningen sköt också i vårt sovrum oftast i vår säng. Speciellt om jag är ensam. Nattar barnen genom att ligga mitt emellan dem i vår säng och när de somnar lyfter jag ner dem på madrasserna, om jag inte själv också redan somnat. Då är det Anton som lyfter ner barnen på madrasserna eller själv lägger sig där. Jag gissar ju ändå att dom i något skede kommer vilja börja sova i egna sängar i egna rum. Senast i sommar då lillebror anländer och stör på nätterna. Eller så sover vi alla tillsammans tills barnen flyttar hemifrån. Vi får se, njuter av att vi sover just nu i alla fall.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.