Okej jag erkänner, behöver hjälp!

Nu behöver jag hjälp från er bloggare som jobbat på länge med era bloggar och har koll på saker och ting. Jag hoppas ni vill försöka förklara detta för mig. Jag har nämligen funderat på det här med adlinks, som många bloggare använder sig av. Vände mig till min goda vän google men känner inte att jag blev speciellt mycket smartare av det heller. ”Alla” verkar använda sig av dessa adlinks i någon mån men HUR GÖR MAN? Jag är kanske korkad nu som inte hittar någon info om detta, tycker jag brukar vara bra på att luska reda på saker och ting som jag VILL veta men inte denna gång så nu ger jag upp.

Inte för att jag vet om detta med adlinks är något som en är aktuellt för min blogg just nu eller någonsin. Men jag är genuint nyfiken på hur det fungerar. Jag förstår ju vad själva adlinken är, men inte hur jag som bloggare kan lägga till sådana på bloggen. Man skall alltså registera sig någonstans? Eller? Nej alltså jag fattar NADA. Någon vänlig själ som vill berätta för en vilsen bloggare? Hur har ni gjort? Hur skall jag komma igång? VAR HITTAR JAG INFO? Bjuder gärna på att jag är lite trög nu och helt enkelt inte förstår detta.

IMG_0880

2 reaktioner till “Okej jag erkänner, behöver hjälp!”

  1. Jag har iaf registrerat bloggen hos både awin och tradedoubler. Du måste också ”embedda” en kod nånstans i din blogg så att de kan verifiera att det är du som har kontroll över den. Efter det blir den godkänd och du kan börja ansöka om tillgång till kampanjer och annonsörer. Inne i adlink-programmen finns det sen link-konverterare eller reklawidgets som du kan sätta in i inlägg eller på sidan av bloggen. Då någon sen klickar på linken/reklamen och därefter köper en produkt får du sen en del av den summan. Det varierar lite per annonsör, men är oftast kring 6-13% ungefär. Jag har nu kört med adlinks rätt lägne, både på nuvarande bloggen och den tidigare. Och tja, rik blir man inte, men nu brukar det generera nåt varje gång jag publicerar ett bra adlinkinlägg så helt värt det nog!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.