En grå tisdag med färgklickar

Vissa dagar är man bara inte helt på top, vädret är grått och ryggen trött. Vi kämpar på med barnen för att ta oss igenom dagen utan allt för många konflikter, men just i dag verkar det gå att bråka om det mesta.

Tisdagar är terapidagar och också de enda dagarna som vi ALLTID är försenade. Vi har sällan problem att komma iväg till dagis till klockan 8, men att starta mot Åbo 8.45 är tydligen helt omöjligt. Efter talterapin styrde vi bilen mot leksaksbutiken, det vankas nämligen vappen-maskerad på dagis och Adam hade siktat in sig på en ny dräkt. Denna gång föll valet på IRONMAN.

Hemma igen hade paketet från VillerValla kommit, så barnen öppnade ivrigt och kollade igenom kläderna.

IMG_1097

IMG_1100

Oj mamma SE vilka fina färger, har jag också en sån paitis!?! Adam var väldigt glad över de färgglada kläderna och när jag hängde in kläderna i Adam klädskåp insåg jag varför han blev så glad. Det var inte speciellt mycket glada färger där inte, har inte ens tänkt på det tidigare. Men NU så, nu har han lite flera färgklickar i sin garderob igen. Saga gillade också sina nya kläder, och roligaste var ju att dom nu kan matcha med varandra och lillebror.

IMG_1104

IMG_1108

IMG_1117

Ser ni minerna på dessa barn? Det är BUS på hög nivå i detta hus idag, och jag tänker för mej själv att det är en hiskelig tur att dom har varandra. För just idag har denna mamma exakt NOLL energi. Ryggen och fogarna värker och allt känns sådär lagom jobbigt. Dom sysselsätter sig själva rätt aktivt och jag är mest nöjd över att vi tagit oss igenom en hel dag utan att ”ge upp” och sätta på netflix. Det är nog min svaghet som trött-gravid, jag orkar liksom inte höra på en massa gnäll sen utan ger med mig och låter dem se på film. Senaste dagarna har vi i alla fall aktivt och medvetet minskat massor på filmtittandet och jag tycker mej se resultat. Det igen ger mig lite mer kraft och energi att orka stå emot gnället. Inte alla dagar såklart, men just idag.

IMG_1128

Och så busar dom två vidare, leker och bråkar om vart annat och jag parkerar mej på soffan. Bara ryggen skulle sammarbeta kunde man ju hitta på något skoj, men tills dess ligger jag nog kvar här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.