Tankar inför vår tredje förlossning

Har börjat tänka en del på själva förlossningen nu, småningom dags att fylla i IPANA och det sätter snurr på tankarna. Det faktum att jag nu är mammaledig gör också att allt känns så mycket mer verkligt. Att allt detta med förlossning och nyfödd bebis liksom närmar sig och hur det egentligen känns. Så ja HUR KÄNNS DET DÅ? Hittills är jag lugn, tror inte att lillebror kommer komma en dag före beräknat datum och känner att jag går in i en förlossning med ett bra självförtroende. Jag vet att jag klarat av att föda fram 2 barn tidigare, med två helt olika förlossningar. Det viktigaste är såklart att alla inblandade mår bra efter förlossningen. Men om man får önska lite andra saker också så går mina tankar såhär.

  • Jag önskar att förlossningen skall komma igång naturligt så att jag slipper bli igångsatt. Om man ännu får önska lite till hade jag ju gärna fött kring BF och inte två veckor efter. Men så länge jag slipper igångsättninen är jag nöjd. Har nämligen provat på det då Adam föddes, medans Sagas startade naturligt. Sagas förlossning var väldigt mycket lättare än Adams. Är absolut övertygad om att medicinerna som startade igång förlossningen med Adam var de som gjorde att allt tog så länge och att kroppen först liksom kämpade emot. Under Sagas förlossning hade jag kontroll över kroppen och den känslan strävar jag efter även denna gång.
  • Jag önskar att vi hinner till TYKS innan han kommer ut. Saga kom till världen med buller och bång då hon väl bestämde sig för att komma, vilket gör att man blir lite nervös inför kommande förlossning. Saga var ute 9 minuter efter att vattnet gick, efter 3 krystvärkar. Vi har inte jätte lång väg till TYKS så jag tror och hoppas att det skall gå bra.
  • Jag hoppas vi får åka hem från BB snabbt, att ligga på BB är det enda som ger mig liiiiite ångest. Bara allt är bra med bumlingen och mej så åker vi nog hem så snabbt som möjligt. Såklart blir vi ju kvar på BB om det finns anledning till det, men som sagt om allt är bra så åker vi hem. Med Saga åkte vi hem följande dag och det var tillräckligt många timmar på BB ändå.
  • Siktar på en så naturlig förlossning som möjligt, lustgasen har varit min vän de två tidigare förlossningarna så jag litar på att vi är vänner även denna gång. Om allt annat löper på lika bra som sist vill jag inte ha något annat mot smärtan. Med Adam hade jag epidural, men då tog ju allt så länge. Hoppas på att få känna mig lika stark och pigg i kroppen efter denna förlossning som jag var efter Sagas.

Ja såhär går tankarna nu 2 månader innan BF. Från vecka 35 tänkte jag börja dricka hallonbladste men annars tänker jag inte försöka stressa ut bebisen. Trust me, har provat det mesta de två tidigare gångerna och ändå gick jag över tiden med båda. Försöker verkligen att inte ställa in mig på BF allt för mycket, eftersom det faktiskt kan gå 2 veckor över tiden innan något händer.

Lite fjärilar i magen får jag av att tänka på förlossningen. Känner mig ivrig och peppad inför det äventyret. Gissar dock att känslan ”voi helvete det var ju såhär det kändes” kommer infinna sig i något skede. Känns som att det är SÅ länge sen senaste förlossning, 4 år sedan snart, så även om jag gjort det 2 gånger förr så känns det spännande. Det gör det säkert också inför den tionde förlossningen i och för sig. En av de häftigaste sakerna man kan uppleva i livet och snart är det vår tur igen. *tårar*

IMG_2102

Så ny så ny hon var här, våran lilla Saga. Snart är det bumlingen som ligger där under det blåa nattlinnet. NU blev jag nervös <3

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.