Hemmasysslorna jag HATAR

Har ni också hemmasysslor som ni HATAR? Sysslor man liksom gör vad som helst för att slippa göra. Jag har i alla fall en hel del sådana sysslor. Önskar så att jag skulle vara bättre på att hålla ordning, att det skulle komma sådär naturligt. Ändå är jag sådär OÄNDLIGT dålig på att hålla ordning. Jag trivs absolut bäst då det är städat och fint hemma, men tja det är ändå mer regel än undantag att diskbänken svämmar över typ såhär.

IMG_0982

Dock finns det ju värre saker att göra än att plocka undan i köket. Det hör till sysslor som jag ändå gör, dagligen, oftast redan innan frukost. Frågar alltid mej själv varför jag inte gjorde det kvällen innan. Alla vet ju att det är 1000 gånger lättare att göra dessa saker vartefter, men av någon konstig anledning lämnar det ändå. Som att det saknas en del i min hjärna som påminner mej att man ju faktiskt måste plocka undan också. Vill ju inte bo i ett kaos, men ändå känns det oftast som att vi gör det. Hur fasiken hinner alla andra städa? Nåja men på tal om städningen då så började jag idag tänka på att det ju ändå finns saker jag hellre gör och saker jag undviker att göra.

Sysslor jag tyvärr undviker är t.ex. :

  • Plocka leksaker, alltså GE MIG STYRKA! Evighetsprojektet för alla småbarnsföräldrar. Jag är så otroligt lat då det kommer till att plocka leksaker (alla andra i familjen är precis lika dåliga som jag) och det leder till totalt kaos i vårt hem flera gånger i veckan. Jag vet ju att det precis som disken borde göras varje kväll, men så är jag så trött då kidsen äntligen somnat att jag för inget i världen orkar stiga upp från sängen och gå ner och städa.
  • Lägga tillbaka saker på rätt plats, lite samma som med leksakerna här. Är en slarver som lämnar en sak på helt fel ställe och det kan ta DAGAR innan jag får den tillbaka på rätt ställe igen. Hade så gärna varit den där duktiga som sätter saker tillbaka till rätt ställe genast men som sagt, tyvärr har jag inte ens lite av den egenskapen sådär naturligt. Tyvärr har inte heller någon annan den egenskapen så vi är liksom 4 personer som skapar kaos efter oss själva VARJE DAG!
  • Torka damm, finns det något tråkigare än det? För tillfället t.ex. tänker jag varje gång jag tar ett glas från vårt köksvitrin att jag verkligen borde torka av glashyllorna. Tänker att jag gör det sen efter maten, efter att jag druckit detta glas med vatten eller sen efter att jag fört barnen till dagis. Men likförbannat blir det ogjort. Så jobbigt att börja tömma alla glas och ja ni vet instagram är ju ändå mer givande.
  • Tvätta fönster, helt enkelt för att jag inte kan. Det blir aldrig bra när jag försöker tvätta fönster. Har helt avsagt mig det jobbet nu, det är Antons ansvar. Han brukar faktiskt se till att fönstren blir tvättade också men i år har vi inte hunnit med det ännu. Så vi lever med smutsiga fönster ett tag till, i något skede ska dom väl få sig en omgång.
  • Tvätta golv, hatar det. Gör det så gott som ALDRIG. Kan paniktorka köksgolvets värsta fläckar, men ungefär där tar det stop. Gillar inte att dammsuga heller, men gör ändå hellre det än att tvätta golven. Så trögt att börja släpa fram moppar och grejs, plocka undan allt och NÄ blir trött bara av tanken.
  • Skura badrum, ja visst det måste göras men alltså SUCK. Är det bara vårt badrum/lavoar som blir äcklig genast igen? Problemet med våra badrum just nu (alltså det som vi använder och de som var innan renoveringen) är att de är så slitna att dom inte känns rena och fräscha hur man än skrubbar. L.Ä.N.G.T.A.R så efter vårt nya fräscha badrum! Kanske det blir roligare att städa där då också?
  • Stryka, NOPE gör inte det. Antons jobb. Äger inga egna kläder som behöver strykas och det är Anton som stryker dukar, gardiner osv. Orkar helt enkelt inte.
  • Laga mat, ja det måste ju göras men 9 av 10 gånger hatar jag att laga mat. Har noll inspis och vågar sällan prova något nytt. Känns liksom inte värt att göra något nytt och svårt och riskera att det blir äckligt.
  • Dammsuga hela huset, jag kan dammsuga köket utan problem men orkar sällan fortsätta i hela huset. Löste det på ett smart sätt förra farsdagen och köpte en robotdammsugare till Anton. Nu dammsuger den här hemma då vi inte är hemma. Gäller bara att se till att det inte ligger en massa andra saker på golvet, då blir det liksom lika långt som brett.
  • Hålla ordning på uteleksaker. Alltså vår gård är ett enda KAOS just nu. VAR skall man förvara alla leksaker? HUR ska man orkar plocka upp dem? Nej alltså min förmåga att plocka undan utomhus är under all kritik! Har så svårt att plocka undan saker som inte har en given plats. Måste lösa detta denna sommar.

Vad säger ni? Vilka hemmasysslor hatar/undviker ni? 

Eller är ni dom där duktiga som alltid plockar undan i hemmet och aldrig släpper det till kaos? OM ni är så snälla tipsa mej, kanske ni äter något bra kosttillskott eller går hos någon bra hypnotisör? Alla tips mottages med tacksamhet!

IMG_1035

Jag och min kära RUMBA, väl investerade pengar måste jag säga! Ångrar inte köpet en sekund. Bara renoveringen är över och kaoset förbi så skall den få jobba på igen i hela huset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.