Vi cyklar vidare

IMG_2240

Igår då solen sken drog vi på oss cykelhjälmarna och trampade iväg mot malmen. Är man riktigt skärpt ser man att Adams cykel nu blivit utrustad med stänkskärmar, vi tackar polkuped för det <3 nu blir inte hela ryggen prickig efter varje vattenpöl. Adam hade sikte på en glass och att leka vid cykelbanan. Jag är så otroligt imponerad av Adams vilja att cykla, han är så stolt över sig själv och här bekräftar vi verkligen för han ÄR imponerande ivrig. Så härligt att vi hittat ett till intresse för hela familjen

– mamma idag skall vi cykla hem också! meddelade han då vi trampade iväg. Vägen fram och tillbaka blir cirka 15 km, så jag tänkte nog tyst för mej själv att det kan vara rätt tungt att trampa hela vägen hem. Vi cyklade iväg och i den tyngsta av alla backar konstaterade Adam –mamma jag har nog VÄRLDENS BÄSTA CYKEL! Han är så nöjd med sin cykel och jag är nöjd att vi bestämde att han skulle få den redan nu på våren och inte först till 6årsdagen. Hade han fått den först i juni hade det inte blivit så många cykelturer med hela familjen denna sommar. Anton är nämligen inte lika ivrig på att cykla som jag och någon måste ju vara med bumlingen sen också. Men tills bumlingen anländer ska vi minsann passa på. Sedan får det bli promenader med vagnen och barnen på cykel, problemet med barnen på cykel blir ju att dom är så tusans snabba. Detta har jag också planerat för och beställt dessa till födelsedagsgåvor till barnen.

Varsin sparkcykel, med BRA rejäla hjul som fungerar på våra sandvägar också. Tror barnen kommer ÄLSKA dessa. Beställde dessa från polkuped.fi och eftersom sparkcyklarna också är av märket PUKY litar jag på att dom kommer hålla lika bra kvalitet som de andra cyklarna. Saga kan bra också köra med sin balanscykel, visst är hon snabb på den också men inte lika snabb som Adam blir med sin stora cykel. Fröken envis pratar redan nu om att hon minsann skall börja cykla med den blåa cykeln (16-tum) också så hon kommer nog snart vara snabbare än blixten hon också.

Nåja väl framme på malmen mötte vi i alla fall upp barnens fammo och Gerrit (hunden) och käkade glass. Adam snurrade på varv efter varv på cykelbanan och sedan var klockan mitt i allt kväll. Adam ville absolut cykla hem så vi började trampa hemåt igen. Vid ett skede tyckte han att det var lite kämpigt, vi har ett jobbigt parti då man cyklar till och från malmen, nämligen att man måste cykla över en lång bro. Bron är läskig också när man cyklar där ensam eftersom cykelvägen är helt bredvid bilvägen och broräcket på andra sidan. Mina katastroftankar jobbar på bra där, är livrädd att Adam skall vingla till och hamna rakt framför en bil. Men han är duktig och cyklar bra på sidan, på säkert avstånd från vägen ändå. Som sagt mest mina hysteriska tankar som gör det jobbigt. På hemvägen sluttar det uppåt på bron och det var DÅ det blev jobbigt. Väl över på andra sidan bron gick allt prima igen. Då vi rullade in på gården igen med över 15 km i benen konstaterade Adam lyckligt med tindrande ögon – mamma jag älskar att cykla! Och jag konstaterade att vi älskar att se honom njuta, att det är så roligt att vi kan cykla tillsammans och att det märks att vi har en blivande förskolepojke i familjen.

IMG_2241

Kvällsmålet smakade minsann och han nästan slickade ur grötskålen. Huvudet hann just och just lägga sig på dynan innan han redan sov. Idag vaknade han glad och nöjd och frågade vart vi skall cykla idag? 

4 reaktioner till “Vi cyklar vidare”

    1. Super härligt! Jag använder alltid hjälm då jag cyklar med barnen och försöker göra det också annars, Anton har varit lite mer slarvig men NU har han också en egen hjälm. Barnen påpekade tidigare också för Anton att man MÅSTE ha hjälm då man cyklar 🙂

  1. Vad bra, cykelhjälm är viktigare än man tror både för barn som vuxen. Ja, vi vuxna är bättre och cykla, kan läsa trafik mm samtidigt så slår vi oss mera när vi ramlar och ramlar även högre ifrån. Jag är pedant när de gäller hjälm sedan kanske 5 år tillbaka, utan hjälm cyklar jag inte. Hjälmen har en gång räddat mig och utan den skulle jag inte leva idag. Nästan alla i min närhet har jag också fått att börja använda cykelhjälm här i Pargas, trots att majoriteten ännu cyklar utan (hoppas på en förbättring här). Hjälm är ju även viktigt för att vara en bra förebild, men faktiskt främst för sin egna säkerhet och för att man kan finnas till för sina barn även i framtiden.

    Hoppas vi nästa gång får se en hjälmselfie av dig och även Anton. 🙂
    Cykelhjälm = cyklistens säkerhetsbälte.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: