Sista dagen sjukledig

 

IMG_0727

Här sitter jag och dricker kaffe, käkar pätkis och funderar. Bilden är dock gammal (vilket betyder att jag äter pätkis rätt ofta)

I morgon börjar faktiskt min mammaledighet och det känns skönt. Imorgon är det 2 månader tills bumlingen är beräknad, och snart är det faktiskt 2 månader sedan jag senast var på jobb. DET känns galet, för tiden har gått så otroligt snabbt och det känns som att de kommande vekorna tills bumlingen föds kommer gå minst lika snabbt. Ni kan vänligen påminna mej i juni då jag gnäller om hur långsamt tiden går. Ha ha ha!

Jag har alltså varit sjukskriven sedan 26.2. Och det känns ju rätt så konstigt. Aldrig hade jag trott att jag skulle vara ”den” som ens blev sjukskriven. Aldrig hade jag heller trott att jag skulle vara ”den” som blev utmattad. Jag hade ju så roligt, jag ville ju så mycket. Men det är ju just det som är grejen, att jag precis som vem som helst annan kan vara just ”den”. Livet händer och man kan sällan styra över livet.

Ju mer tid som går, desto mer börjar jag förstå mitt mående och varför jag reagerat som jag gjort. Ännu finns det mycket kvar att jobba med, men det känns samtidigt som att jag kommer kunna se tillbaka på vintern/våren 2018 blev en tid då jag lärde mej mycket. Det börjar bli dags att ta tjuren vid hornen och jobba på måendet där på insidan också. Det finns ingen enkel lösning, det finns ingen färdig mall. Men jag vill inte vara rädd för mina känslor längre, jag vill inte behöva hitta sätt att fly. Jag vill bli trygg, jag vill bli stark och jag vill lita på mej själv.

 

4 reaktioner till “Sista dagen sjukledig”

    1. Jag blir mammaledig tidigare ja, man får välja om man går 50 eller 30 dagar innan BF och med tanke på mitt jobb som instruktör så valde jag redan innan jag blev sjukledig att gå tidigare 🙂 speciellt nu är jag tacksam över det valet 🙂

      1. Ja det är så ja, förkortas det i andra änden sen eller hur fungerar det? Bara intresserad att veta hur det fungerar ☺ Lycka till med allt ☺

      2. Ja det flyttar alla datum en månad tidigare vilket betyder att jag kommer bli vårdledig en månad ”tidigare”. Men har ändå rätt att vara vårdledig tills barnet är 3, så för mej var denna månad värda mera nu, även om barnet då är en månad yngre då jag blir vårdledig. Har ändå planer på att vara vårdledig ett bra tag 🙂 Alltid bra att fråga om man undrar över något. Tack snälla 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.