”Om vinden vänder”

Var det bara jag som var korkad som liten och trodde på de vuxna då de sa att man inte skulle göra fula miner ”för tänk om vinden vänder”. Vi pratade om detta för någon dag sedan och Anton hade aldrig hört det uttrycket ens, vadå att vinden vänder? Ja om vinden vände så då kunde man ju liksom förbli och se ut sådär resten av livet. Jag trodde på det, minns att jag till och med tänkte att det ju vore riktigt hemskt om vinden råkade vända just då man nös eller liknande. I något skede insåg jag ändå att det antagligen inte låg så mycket sanning i detta, att vinden kan vända så mycket den vill även om jag gör en ful grimas och mitt ansikte kommer se likadant ut ändå. Ändå tänker jag rätt ofta för mej själv, då speciellt ett barn gör någon grimas eller ful min att hen borde vara försiktigt ”för tänk om vinden vänder”.

IMG_0582

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: