Att cykla som gravid

IMG_2183

Igår efter dagis och middag bestämde vi oss för att cykla iväg till malmen. 6-7km cyklade vi hela familjen. Saga fick åka i stolen på Antons cykel medans jag cyklade bredvid Adam. Cyklandet gick väldigt bra, speciellt för Adam. Är så otroligt imponerad över hur bra han hanterar cykeln och växlarna. 7 växlar har hans nya cykel och redan nu efter någon veckas användning börjar han förstå när man skall växla. Backarna går väldigt mycket lättare då man kan växla ner.

Skrattade för mej själv då vi kom flåsande upp för de största backarna, tänkte tillbaka på förra våren då jag inte var gravid. Då var det nämligen jag som hade Saga i en stol på min cykel och cyklade lätt upp för backen men ena handen i ryggen på Adam. Det var nog väldigt mycket flåsigare denna vår, också utan Saga. Men upp för backen kom vi oss i alla fall.

Och att cykla som gravid fungerade hur bra som helst, mycket trevligare än att gå faktiskt. Är jag ut och gå blir jag trött i ryggen och fogarna börjar värka men nu på cykeln löpte allt riktigt najs. Skönt att få upp pulsen lite också, det var inte igår jag senast fick det heller. Vi kom fram till malmen med nöjda och glada miner, vilket är det allra viktigaste såhär på våren. Positiva upplevelser bäddar för många roliga cykelturer. Vi fick kvällsmat hos barnens fammo och faffa och sedan fick vi faktiskt skjuts hem av barnens faffa, barnen var trötta och klockan var mitt i allt kväll. Dumt att utmana ödet och förstöra den positiva upplevelsen som dagens cykeltur blev. Nästa gång cyklar vi båda vägarna. Att vara ute och cykla hela familjen är verkligen en grej som gör mej så glad, hoppas på många cykel kilometrar innan bumlingen kommer.

IMG_2180

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.