När storebror blir dubbelstorebror

mamma! när bebisen dricker mjölk från dina tisur (bröst) smälter tisurna bort då?” den frågan väckte den blivande dubbelstorebrodern mej med här en morgon. Försökte förklara för honom att mjölken bildas inne i bröstet och att själva bröstet inte smälter bort. Det tyckte han var skönt. Han hade dagen innan sett då våra bekantas nyfödda lilla bebis ammades och tydligen blivit och funderat hur det hela gick till egentligen. Hade ju varit rätt läskigt om det faktiskt var så att bröstet liksom smalt bort vid amning, så säkrast att man kollar hur det egentligen ligget till.

IMG_0669

En blivande 6 åring funderar en hel del hela tiden och extra mycket nu då dennes mamma dessutom har en växande liten bebis i magen. Jag svarar efter bästa förmåga och han verkar förstå, så mycket som man nu kan. Hela denna graviditetsgrej är ju lite svår att förstå också för oss vuxna. Han planerar och funderar på hur han skall mysa med bumlingen sen då han föds, han skall gosa med bebisen och ha bebisen i famnen. Och mammahjärtat svämmar över av kärlek.

Han är så genomsnäll och kärleksfull vår Adam. På dagis beskrivs han som allas kompis, empatisk och vänlig. Jag blir så glad, ändå in i hjärtat, av att höra detta. Ibland har vi varit lite oroliga över att hans utmaningar skall ställa till det för honom på den sociala biten, men hittills i alla fall går den delen bra. Det är jag så tacksam över, vi övar vidare på de saker som är utmanande för honom men han får njuta av att leka med sina vänner på dagis. Vi hade samtal på dagis idag, ett samtal för föräldrar till blivande förskolebarn och det är ju vår Adam det. Tänk att den lilla herremannen skall gå vidare till förskolan i höst, det är svårt att greppa.

Har inga tvivel alls på att hon inte skulle bli en lika fantastisk storebror till bumlingen som han är till Saga. Han är så mån om henne, tröstar om hon är ledsen och ser till att hon har det bra. Vilken lycka för henne och för bumlingen att dom får ha världens bästa storebror. 

IMG_0590

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: