En tredje stokke

Som jag förbannat dessa stokkestolar, dom är ett skämt då det kommer till att rengöra, det tar hur länge som helst att putsa stolen efter att en ivrig 10 månaders bebis övat att äta själv ”med skeden”. Dyra är dom också! Ändå sitter jag här nu och skall beställa hem en tredje. Varför då? kanske man kan undra. Grejen är den att STOKKE TRIPP TRAPP är helt suveränt bra i början då bebisen är riktigt liten och sedan då barnet äter utan att hälla maten i famnen. Och grejen är också den att Adam fortfarande behöver sitta på sin egen stol. Han har på grund av sina egna utmaningar svårt att sitta stilla och då hjälper det honom faktiskt att få sitta i en stol med rätt stöd för fötterna. Här är alltså stokken helt super, man kan flytta om både sitsen och fotstödet och ge honom en så bra sittställning som möjligt. Saga behöver också sin stol ännu, hon är så liten att hon inte sitter speciellt bekvämt på en vanlig stol.

Då Saga var nyfödd köpte vi en newborn set, och den var verkligen guld värld. Den har vi också kvar ännu och kommer att använda till bumlingen också. Så skönt att få bebisen upp på samma nivå som matbordet, det gjorde alla fall att Saga var nöjd och vi vuxna fick koncentrera oss på att äta själva / hjälpa 2 åringen att äta. Här kommer det ju i alla fall att bli en stor skillnad denna gång. Nu kan vi koncentrera oss på att äta och umgås, ingen 2 åring som behöver hjälp vid maten.

IMG_3117

Det roliga med stokke stolarna är ju ändå att man får ha lite roligt med färgerna. De två stolarna vi nu har är alltså limegrön och ljusblå typ. Dessa:

Adam har den gröna och Saga den ljusblåa. Gillar båda faktiskt och även om det ibland hade varit ”skönt” med vita eller svarta stolar så är jag nöjd med att vi vågade välja färger. Men vilken färg skall bumlingen få då? Det lutar mot den som är här nedanför. Den passar fint ihop med de andra stolarna. Blir nog bra med 3 stokke stolar, vi behöver bara ett lite större matbord.

Skärmavbild 2018-04-07 kl. 09.32.23

bilderna lånade från stokke.com

(den limegröna är en gammal bild, det är en färg som inte längre säljs)

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: