Att njuta av en helg och inte känna ångest eller panik

Senaste månaderna har bara tanken på helger och veckoslut gett mej mer ångest än energi. Det har varit en kamp att orka med helt enkelt. Alla dessa saker man ”borde” göra, ibland också ensam med barnen blir liksom för mycket redan innan vi ens börjat. Denna helg har varit bra, vi har fått vara hemma och inte haft några spikade planer alls.

IMG_2105

Jag visste att jag skulle vara ensam med barnen så gott som hela dagen på lördag så bokade in mamma som sällskap och hjälp. Jag har nog alltid tät kontakt med mamma, men de senaste månaderna har den kontakten blivit tätare och viktigare än någonsin. Ofta känns det lite jobbigt att umgås med någon, även om det också är roligt. Vet inte om någon känner igen sig i de känslorna? Evigt tacksam över den fina relationen jag har med mamma. Att ha någon som jag på riktigt orkar umgås med en hel dag utan att känna att jag kvävs. Det är absolut inte något elakt menat mot någon annan nu heller, det hoppas jag att alla förstår!! Jag vill träffas och ses och umgås med alla fina vänner också, men orkar inte i samma utsträckning som tidigare. Ja vet inte om det bara låter konstigt. Min poäng var bara att det är skönt att ha en mamma att umgås med en hel lördag! Vi hade dessutom en så skön lördag. Barnen lekte ute, vi åt lunch, tog en promenad med två nöjda barn på cyklar och bara pratade. På kvällen, då Anton och mammas pojkvän Robbe också var hos oss, passade mamma och jag på att åka en sväng till Skanssi och handla. Där träffade vi också en mycket kär person <3.

IMG_2109På kvällen grillade vi hamburgare hela gänget. När vi satt där och käkade våra burgare blev jag så varm i kroppen, så glad över att vi också har sådana fina familjestunder som jag ofta drömde om som barn. Alltså inte för att vi inte hade fina familjestunder då jag var liten också, men blev bara så glad över alla människor som barnen får ha i sina liv och i sin vardag. Somnade lycklig och sov gott många timmar i streck. Inte heller något man direkt är bortskämd med.

Hela denna helgen blev verkligen så skön. Vi har haft tid för varandra, varit på bra humör, varit mycket utomhus och njutit av varandras sällskap. En positiv helg att minnas och tänka tillbaka på nästa gång helgen ger mig ångest. Hoppas ni också haft en bra helg och har ni inte så blir det ju faktiskt helg snart igen. Kämpa på <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.