Mina barn badar inte nakna på stranden

En sak som jag tänkt på varje sommar vid stranden och som jag tänkte på då vi låg vid hotellpoolen på Teneriffa var hur många barn som badar nakna. Hur tänker ni om det? Är det okej?

För mej känns det inte alls okej, alltså andras barn får ju vara nakna om föräldrarna tycker det känns okej. Menar inte att jag blir varken störd eller kränkt av det. Men mina barn badar inte nakna. Vi kör oftast med UV-dräkt och simbyxor eller bara simdräkt, kommande sommar kör vi säkert också med våtdräkterna. Dom byter om på stranden utan att skydda sig desto mera, men nakna vill jag inte att dom skall vara. Har dom simmat klart och vill ha bort en kall och våt simdräkt sätter man handduken runt sig tills man torkar och kan klä på sig. Mest med tanke på att man ju faktiskt aldrig vet vad som rör sig i andra människors huvud på stranden. Hur kan jag garantera att där inte finns någon sjuk människa som sitter och tittar på mina barn? Dessutom vill jag helst inte att dom skall få rumpan / snippan full av sand så i alla fall ett par simbyxor måste dom ha på sig. Nojar över solen också och då skyddar ju UV kläderna från både UV och möjliga pedofiliska blickar. Vi har dubbla UV-kläder till barnen så att dom skall kunna byta till en torr om dom vill leka på stranden emellan simturerna. Barnen kan simma nakupelle på stugan, där vi är ensamma på stranden eller i badtunnan på gården. Med bekanta människor har jag alltså inte något problem med att dom är nakna, vi går nakna i bastun hela familjen osv. Men som sagt på badstranden eller vid en hotellpool skall dom ha badkläder på sig.

Hur tänker ni andra? Är jag överdrivet hysterisk eller finns det flera som tycker att barnen skall simma med simdräkten på?

img_3342

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.