Skrinna,skida, simma & cykla

IMG_0284

I år är första året som båda barnen börjar bemästra dessa 4 aktiviteter. Det är nog så roligt med lite större barn också, att kunna börja göra saker tillsammans är HÄRLIGT! Saga är fem före att lära sig cykla, hon vågar simma med sin hajfena, hon kommer framåt på skidor och hålls och stå på sina skridskor. Adam lärde sig cykla som 4 åring, simmar korta sträckor utan hjälpmedel, skidar riktigt duktigt (på åkern och på gården) och lärde sig komma framåt på skidskor i vintras.

IMG_0689

Det är ganska mycket man ska lära sig i denna ålder som barnen är i nu, det krävs rätt mycket aktivitet av föräldrar också för att dom ska ha möjlighet att öva. Jag menar om man inte åker till simhallen har barnen ganska svårt att öva på att lära sig att simma. Är så glad över att vi valde att börja på familjesim hela familjen, att simma tillsammans varje söndag har gjort att vi nu har två barn som ÄLSKAR vatten och inte alls är lika försiktiga med vatten längre. Visst åker vi till simhallen ibland, men det är ett mycket större projekt än att packa simväskan och åka iväg på en bestämd dag och en bestämd tid. Dessutom är det guld värt att ha tillgång till en simlärare, hon har gett oss en massa tips om hur man lär barnen simma. Simfenorna som barnen har på bilderna är verkligen superbra då barnen är lite mer vattenvana och vill börja öva på att simma själva. Ett tips såhär inför sommaren! Vi har beställt våra från polkuped (inte spons bara tips)

IMG_0707

IMG_1290Att öva på att simma och cykla kommer väldigt naturligt i vår familj, det är saker vi gör i vardagen och saker som vi föräldrar också känner att vi bemästrar. För oss är det en större utmaning med dessa vinteraktiviteter. Jag önskar att vi skulle vara aktivare också här, att vi skulle komma oss iväg och skrinna oftare och att vi skulle åka till skidspåret tillsammans. Denna vinter blev det inte så, denna vinter skidade barnen här ute på gården och skrinnade några gånger. Jag förstår ju själv att det blev så, med tanke på att vi hela tiden var sjuka och att jag dessutom var utmattad men i alla fall önskar jag att vi hade fått till lite mer aktivitet i snön också.

Jag märker att jag har svårt att lära barnen skida eftersom jag inte själv ens riktigt kan. Har inte stått på skidor sedan lågstadiet? Det är svårt att lära barnen något man själv inte helt kan, nästa vinter skall jag ta reda på mer fakta kring detta och vara aktivare. Om någon av er sitter på bra tips på hur man lär barnen skida eller skrinna så får ni mer än gärna hoja till! Fick presentkort till att köpa nya skidor i år, så till hösten skall jag faktiskt skaffa mej ett par ordentliga skidor. Rätt typiskt att sitta och tänka på detta nu, i april, då all snö just regnat bort. Haha många långa månader kvar till nästa vinter (som tur)

IMG_1308

IMG_0183

IMG_0192

För oss är det viktigast att vi har roligt tillsammans, hellre öva korta stunder än ha gråtande barn och irriterade föräldrar. Det är ju inte någon panik att lära barnen dessa saker, men samtidigt är det ju nog saker som dom ändå behöver lära sig. Och hellre övar vi i lugn och ro istället för att dom sedan tillsammans med en dagis/skolgrupp skall behöva öva. Roligaste att skrinna med dagis om man redan kan tänker jag. Hur gör ni andra med barn typ samma ålder? Är ni super aktiva? Vilka aktiviteter gillar ni mest?

 

2 reaktioner till “Skrinna,skida, simma & cykla”

  1. Jag är jättetacksam att dagis varit så aktiv med att göra vinteraktiviteter med barnen. Då hinner man öva flera gånger än bara på veckosluten. Och oftast är det mera gnäll och jag kan inte med föräldrarna. Den äldre som snart blir sex har skidat säkert sex sju gånger med dagis och samma med skrinnande. Den yngre som blir fyra snart har inte skrinnat med dagis men skidat och säkert sju åtta gånger på dagisgården. Cykla utan stödhjul lärde vår äldre sig då han just hade fyllt fyra men med den yngre har vi inte övat lika mycket på trampande förra sommaren då jag var gravid. Balansen har han då dom båda kört med Pukyn. Vår äldre går i simskolan och han simmar någon meter. Men jo, mycket man ”borde” lära sig i denna ålder, känns nästan lite stressigt för föräldrarna 🙂

    1. Ja absolut är det super att dagis också övar 🙂 det blir inte mycket tid över till sådant i vardagen och ibland är också veckosluten fulla av program. Ja inte behöver man ju sätta någon press på varken barn eller föräldrar men det blir rätt så mycket här under några år som dom igen ska lära sig, lite som då dom var små och skulle lära sig åla, krypa, stå, gå och prata 🙂 men som sagt man övar och försöker ha roligt på vägen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: