Fis-, och vessa-noijar ni?

Jag har tänkt på en grej den senaste tiden, jag lyssnar på en hel del svenska poddar och en sak som så gott som alla av dem har gemensamt är att dom är så otroligt pryda tillsammans med sina partners. Alltså också kvinnor som upplever att dom lever i jämställda förhållanden. Starka kvinnor som står på sig i en massa andra känsliga frågor. En poddare berättade t.ex. hur PINSAMT det varit då hon i misstag pruttade framför sin man/sambo. EN FIS?!? Det var väldigt tydligt att dom anser att speciellt kvinnan i ett förhållande inte skall fisa framför sin partner. Och att det var ett tecken på att ett slött och slappt förhållande om man visade för sin partner att man fiser. Det som störde mej var också att det inte hade någon skillnad om mannen fiser, utan det pinsamma var just att det var kvinnan i förhållandet.

Jag skrattar lite och tänker på hur opryda vi är här hemma, vi försöker liksom bete oss om vi har gäster här men skulle ALDRIG i hela världen sitta och hålla en FIS om jag är ensam med Anton. Han kanske önskar att jag skulle göra det, och vice versa, men alltså har inte tänkt att det ens kunde vara pinsamt att fisa framför sin partner. Första tiden kanske, men alltså Anton var med då barnen föddes och jag lovar att en fis nu som då är rätt så milt i jämförelse med en förlossning. Börjar ändå fundera lite på om det alltså är vi (jag) som är udda. Jag vill att vi skall ha en familj där det är okej att fisa om man behöver fisa. Visst kan man ju säga ursäkta eller så. Men det är ju ändå en naturlig sak och om redan en fis är sådär laddad så undrar jag hur man förhåller sig till ”värre” kroppsliga pinsamheter. Tänker liksom att man ändå kan drabbas av rätt mycket ”pinsammare” saker än lite luft i magen. Säger inte att man skall fisa mitt i maten eller så, men om man sitter i soffan och kollar på en film så måste man väl få fisa om man behöver fisa? Våra barn pruttar då de behöver och det är då inget jag kommer försöka få dem att sluta med. Vill inte att dom skall gå med ont i magen för att dom inte vågar fisa hemma.

STD Malin och Anton 224

Samma sak gäller för övrigt att folk tydligen inte kan gå på vessan och bajsa om partnern är hemma?!? GE MEJ EN BREJK HÄR ALLTSÅ! Vi är liksom tacksamma om den andra stänger dörren, hahah TYP. Och med två små barn hemma behövs det rätt ofta att man går på toa med öppen dörr. I alla fall om vi bara är familjen hemma. Sen kan vi ha delade åsikter om hur man lämnar själva byttan att se ut efter uträttat ärende, här har jag skolat barnen till att se till att också pappa tvättar byttan efter sig. Man får ju ändå vara lite smart och att städa byttan efter någon annan är ju inte det roligaste om vi säger som så.

Kanske det helt enkelt är så att vi lever lite som grottmänniskor i vår familj, men då får det väl vara så. Jag är inte en människa som fiser i sällskap av vem som helst, absolut inte. Visst har jag mer än en gång gått med magknip för att man inte vill fisa, men har inte ens tänkt på att det skulle kunna vara så också hemma.

STD Malin och Anton 243

bilderna fotade av Cratella

Så tell me, är det bara jag och Anton som fiser framför varandra? 

 

19 reaktioner till “Fis-, och vessa-noijar ni?”

 1. Nej. Skulle kunna vara jag som skrivit detta. Lever också med man och två barn. Vi är också grottmänniskor. Wc-bestyr med stängd dörr hör till ovanligheten. Ett privilegium nästan. Däremot önskas det att man håller sig vid matbordet och då det finns gäster i huset. Vad är en fis i jämförelse med förlossning. Eftersom barnen dessutom haft magknip då de varit bebisar är det fritt fram att släppa väder hemma.

 2. Oj nää, här proppar vi nog när vi behöver 😅 Vad dumt om man inte vågar göra det framför partnern lr barnen, å istället går och håller tibax och sjukt i magen.

 3. Haha! Härligt inlägg! Tror det nog är många som är lite pryda när det gäller detta. Men vi är som ni. Här släpps det nog i tid och otid, haha. Jag som har IBS-mage o ständigt svullen och gasig så släpper mig nog troligtvis mest i hela huset, ups… 🙂 Att göra nummer 2 på toaletten görs nog fritt men här kanske vi är lite mer privata med stängda dörrar eftersom maken är van med det och barnen har tydligen fått pappas gener med detta. Det är total förbud att råka komma in på toaletten då. Jag, som är van hemifrån, att folk springer ut och in under tiden har också fått foga mig lite till nyare regler så nu är vi lite mer privata än jag är van med. Men att hålla sig, gud nej! Stackars de som måste hålla sig för att partnern är hemma! Men jo, i början av förhållandet var det kanske så. Jag var den som släppte första fisen i början av förhållandet, blöt bak i bastun och vilken knallfjärt! Vi asgarva båda två länge efteråt och då var isen bryten och fjärtar fritt fram! 🙂

  1. Haha ja alltså skönt att vi inte är dom enda som inte är så pryda 😉 jag vet också många barn som vill vara ifred på toa för att kunna bajsa, men våra barn hör inte till den kategorin 😉 Haha ja vi kommer också ihåg när vi började våga fisa inför varandra, vi åkte Sverige-båten (dagsbåt med hytt) över till stockholm och efter buffén skulle vi vila i hytten. Nåja båda två hade magarna fulla av luft och där och då hände det. Efter det har min man konstaterat att han kanske inte borde ha ”låtit” mig börja fisa inför honom.. HAHA nä alltså vårt förhållande blev liksom starkare efter det <3

 4. Ojoj… Jag tycker inte att man ska fisa i nån annans närvaro, oavsett vem det är 😀

  Och jag klarar inte av att ha nån annan (man, barn, husdjur) ens utanför vessadörren om jag ska kunna bajsa. De får nog vara inomhus, men inte i närheten. Annars tappar jag koncentrationen och får inget uträttat 😀
  Så ja, jag fis- och vessanoijar!

 5. Jag och min sambo är också som ni, vi fiser precis som vi vill hemma. Toadörren står ofta öppen oavsett om man kissar eller bajsar och det är inte ovanligt att vi båda befinner oss i badrummet när den ena sitter och bajsar och den andra exempelvis borstar tänderna. Skulle kännas så himla jobbigt om man inte kunde fisa i sin partners närvaro eller hade problem att bajsa/kissa när den andra är hemma (speciellt om man bor i lägenhet) eller med dörren öppen.

 6. Haha, min fasters fästman brukade i början av vårt förhållande fråga om vi börjat fisa bredvid varandra eller inte? Han sa det halvt skämtsamt men syftade på att man nog inte riktigt är bekväma med varandra innan man kommit till det steget.

  Men dit har vi nog kommit och säkert flera gånger värre. Jag som är uppvuxen med en typ aldrig stängd wc-dörr har ändå tvingast lära mig att stänga den här hemma, men nog skrattar vi ju om någon pruttar eller har suttit länge på toaletten och liknande.

  Mera öppenhet till folket säger jag! Jag menar, ALLA måste ju gå på wc varje dag så vi borde nog säkert alla bli bättre på att släppa loss (hah) lite mer vad gäller toalettbestyr och en prutt eller fis hit och dit.

  1. haha låter som något som min faster eller hennes man hade kunnat säga till oss också, och de ligger nog något i det också tror jag 🙂 Ja håller absolut med, mer öppenhet till folket 🙂

 7. Hejj, nej nej ni är nog definitivt inte dom Anda dom fiser framför varandra. DW gör vi också 😂 känns bra o veta att man inte är den ända i dethär 😁 ha det bra.

 8. Hejj, nej nej ni är nog definitivt inte dom Anda dom fiser framför varandra. DW gör vi också 😂 känns bra o veta att man inte är den ända i dethär 😁 ha det bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: