När en lillasyster skall bli storasyster

IMG_9755

Saga är verkligen vår lilla tjej, hon är ett barn som gärna kryper upp i famnen och om kvällarna somnar hon gärna i famnen också. Vi har säkert skämt bort henne lite väl mycket (eller skämt bort och skämt bort hon har haft ett behov som vi gjort vårt bästa för att tillfredsställa) med att bära omkring på henne, det går ju så lätt eftersom hon är så pass lätt och liten. Sakta har jag börjat försöka vänja henne vid att hon får gå själv, hon är så stor att hon förstår att mamma inte kan bära henne nu då magen börjar bli stor och tung. Och är man nästan 4 år så kan man nog gå själv till bilen t.ex. Ibland sitter jag och tittar på henne och bara slås av tanken att denna lilla primadonna skall bli storasyster om bara några månader. Familjens lilla bebis, både i vår egen familj och bland sina kusiner.

IMG_0439

Saga är så kärleksfull och snäll så jag tvivlar inte en sekund på att hon inte kommer axla storasysterrollen galant. MEN jag är också förberedd på att det kanske kommer vara en jobbig period för henne och för oss andra också. Sinsemellan är kidsen inte speciellt svartsjuka, men dom är också uppväxta med varandra. I och med att Adam var under 2 år då Saga föddes så minns han inte tiden innan henne och ja för Sagas del har ju Adam alltid funnits där.

Skall bli spännande att se hur det blir, när våran lilla primadonna inte längre är yngst. Vi har redan pratat om att hon i höst skall få börja dansa, tänker att det kan vara värdefullt för henne att få ha något eget intresse som är bara hennes. Sagas bästa kompis blev just storasyster, innan vi skulle träffa den nya lilla bebisen var hon väldigt ivrig men när gästerna väl anlände var nog Sagas bästis långt mycket mer intressant än den sovande bebisen i babyskyddet. Här var det faktiskt Adam som var mer intresserad, tyckte bebisen var så söt och har pratat massor om bebisen nu efteråt. Det är klart det är annat sen då lillebror kommer, men tror ändå det är värdefullt att dom nu får träffa och lära känna en annan liten bebis innan lillebror kommer. Dom får liksom en liten chans att förstå hur liten en bebis är.

Om kvällarna vill Saga gärna gosa med magen, en kväll fick hon tårar i ögonen och snyftade fram att hon saknar bumlingen. NU skulle bebisen verkligen kunna börja komma ut, för NU ville Saga gosa. Som ett svar på hennes längtan bjöd bumlingen på ett ordentligt sparkkalas och blivande storasyster lyste som solen då hon kände honom böka där inne. Själv fick jag bita mej i läppen för att inte fulgråta bort hela den fina stunden. Älskade barn, älskade syskonkärlek.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.