På jakt efter ett babynest

En grej som jag tänkt att jag vill ha till lillebror är ett babynest, vi har inte haft något sådant till de andra två, men nu känns det som att det ändå kunde vara en bra grej att ha. Tryggare att kunna ha lillebror att sova där om han vill sova mellan mej och Anton, också tryggare om någon storebror eller storasyster kommer tassande på natten. Spjälsängen känns också rätt så stor sådär i början, så också där kunde den komma väl i användning. Vad säger ni som haft babynest, behövs det? Har noll erfarenheter av dessa alltså och funderar mest om det är något speciellt man ska tänka på då man skaffar ett babynest? Gjorde nämligen en miss en gång i tiden och köpte en ammningsdyna som jag inte alls gillade, hade inte ens tänkt på att dom kunde vara olika och nu funderar jag då om man samma sak gäller dessa..

Varifrån har ni köpt och har ni varit nöjda? 

babynest

bild lånad från modakidz.fi

 

4 reaktioner till “På jakt efter ett babynest”

  1. Jag har haft både ett hemsytt från en som sydde i Esse, minns tyvärr inte vad hon heter, och ett från Färg och form. Det hemsydda var alldeles för slappt och hade inget botten (endast tyg) medan det från färg och form kanske var lite föör skarpt i kanterna. Dock hade det en liten madrass som babyn kunde ligga på, så det tyckte jag var superbra. Då jag kunde ha babynestet direkt på golvet utan att det blev skarpt för henne! Iofs så när jag tänker efter så var det ganska bra ändå med de skarpa kanterna, för då när hon sov i det i sängen så fanns verkligen inte riksen att någon av oss skulle ha vändt oss på henne pga kanterna som stoppade oss, haha. Så av de två rekommenderar jag nog ändå det från Färg och form 🙂

    1. tusen tack för tipset, ska ta och kolla efter att det finns en madrass i det jag köper, smart att kunna ha nestet direkt på golvet också 🙂 gissade att det fanns smarta mamas med erfarenheter kring detta 🙂 nu vet jag lite mer vad jag ska leta efter 😉

  2. Vi har ett babynest som vi beställde från företaget Brännkulla. Det är mjukt och utan hårt botten men både jag och bebis har tyckt massor om det. Bebis sover fortfarande i det även om hon egentligen vuxit ur de, men då vi öppnat snöret längst ner fungerar det fortfarande. Jag ville inte satsa på ett dyrt babynest då jag inte alls visste om det skulle komma i användning eller inte, men vi har använt det vi beställde varje dag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.