Två cykelturer på en eftermiddag

IMG_0366

Här är en nöjd tjej som älskar sin cykel och denna nöjda tjejs mamma är minsann lika nöjd hon också. Att kunna gå på korta promenader med en blivande 4 åring på cykel är så skönt. Vi hinner prata med varandra, vi får frisk luft och solen fyller oss med energi. Igår efter dagis gick vi iväg på en liten cykeltur, vägen hade torkat lite mera nu och det gick riktigt bra att cykla med springcykeln. Vi övade några vändor med trampcykeln också och det är nära nu att hon fixar det helt själv. Vill man så kan man eller hur brukar man säga?

IMG_0363

IMG_0381

Efter maten ville hon cykla mera och Adam var också sugen på att cykla, så vi kastade upp deras cyklar på flaket till Antons bil och åkte iväg till malmen (centrum i Pargas om någon funderar). Lyxen för små lanttis-kids att få susa fram på asfalt istället för leriga grusvägar, det går ju så mycket lättare där. Dessutom är det bra att öva trafikvett, öva att stanna och vänta vid övergångsställen t.ex. Båda två är dom riktigt duktiga, så det lär bli många cykelturer i vår. Skönt också för preggot att äntligen kunna gå ut och gå igen utan att vara rädd för att halka omkull, eller okej jag har faktiskt icebugs så att borde ha fungerat hela vintern också men i alla fall. Jag gillar helt enkelt inte vintern speciellt mycket, speciellt inte som gravid och tröskeln att gå ut och gå nu då våren är här är så mycket lägre. Kändes riktigt bra i kroppen efter två kortare promenader igår, så det finns hopp att denna kropp skall orka promenera i vår ännu. Dessutom fick vi avsluta kvällen med bastu hos kidsens fammo och faffa. Det blev en bra onsdag alltså.

img_2016.jpg

Och hur härligt är det inte med bara cykelvägar? Snart sopas också gruset bort och DÅ skriker det vår! Har ni plockat fram cyklarna redan?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: