Vårstädning i instaflödet

Har du reflekterat över vilka konton du följer på instagram? Det har nämligen jag gjort, tack vare att kloka människor jag följer har tipsat om att göra just det. Och det är ju så sant, de konton jag följer bildar ju det flödet som jag sedan skrollar igenom. Indirekt bidrar det alltså till min egna verklighet. Och HÄR är det faktiskt viktigt att tänka till lite. Vem vill jag att skall synas i min verklighet? Vem vill jag att skall kunna påverka mig? För påverka mig gör dom ju alla, på sätt eller annat. Jag vill få ett bättre flöde! Och därför har jag inlett en rensnings process, bort med konton jag irriterar mig på (hur onödigt är det inte att slösa energi på att ”störa sig” på något konto), bort med konton som får mig att tro att jag inte duger som jag är, bort med konton som helt enkelt inte intresserar mej eller ger mej något. Det är inget personligt mot någon, alla väljer vi ju vad vi publicerar för innehåll, men jag vill ta ansvar över vilka människor jag vill påverkas av.

IMG_0315

Kommer gå igenom vilka konton jag följer fler gånger om och faktiskt fundera igenom VARFÖR jag följes dessa konton. Får dom mig att må bra får dom vara kvar annars tar jag  i alla fall en paus. Känner mej nästan lite elak som avföljer vilket ju är löjligt, bara för att jag en gång följt ett konto måste jag ju inte följa det i all evighet. Medvetet fyller jag nu mitt flöde med en blandning av de sakerna som jag vill inspireras av. Smarta kvinnor, vänner, släktingar, förebilder, träningskonton med (för mig) rätt värderingar, konton om kroppspositivism (för mig ett rätt nytt ämne egentligen) feminister och en och annan förebild.

Hur tänker du kring ditt flöde på t.ex. instagram? Kanske också du följer konton som inte ger dej något? Eller konton som till och med ger dej dåligt samvete, får dej att känna att du inte duger? Gör en vårstädning i ditt instagramflöde och jag lovar att skrollandet kommer ge dej en bättre känsla. Sitter du dessutom och pantar på ett tips på ett extra bra konto? Något konto som ger dej bra känsla, något konto som alla borde följa.

TIPSA MEJ, så sammanställer jag ett tipsinlägg för feelgood konton på instagram!

5 reaktioner till “Vårstädning i instaflödet”

  1. Bra gjort! Rensa behövs. Konton jag inspireras av är @carolaekman @encjansson @fredrikavestvik @linnjung @fruvidecarlsson å många fler men de var nu några! Ha de gott.

  2. Hejj. Ett instagramkonto jag får massor av energiaa av är @nollahukka.
    Han lever enligt zero waste metoden. Men mitt mål i livet är att minska avfall överlag, mest plast. Det känns som jätte svårt men av honom får jag inspiration. Han skriver på både finska och e gelska sinä texter i IG. Ta en titt bara 😊 ha de bra. Och det är härligt att läsa om ditt liv och om den snart kommande lillabror 😍😘

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: