Den BÄSTA premiären på våren

Igår var det då äntligen dags att plocka fram cyklarna ur förrådet igen. SOM vi väntat! Saga fick en ny hjälm i söndags också, så hon var lite extra ivrig. Hon har ju berättat hela vintern att nu på våren kan hon cykla med trampcykeln. Minen på första bilden berättar ju att de kanske inte gick riktig så lätt som fröken bestämt, men hon kämpade på bra och gav inte upp, så jag gissar att hon fixat det bara grusvägarna här på landet torkar upp lite mera. Saga har en PUKY cykel med 12tumms hjul och en lika stor balanscykel. Hon varierar nu dessa två. Största problemet för mig igår var ju att jag inte riktigt kunde springa med henne och ha ryggen böjd, fick sammandragningar och ont i ryggen. Som tur hade vi Anton med oss. Om jag är ensam får hon cykla med balanscykeln som gon fixar helt själv.

IMG_0280IMG_0283IMG_0286IMG_0302IMG_0306

Adams cykel hade på något konstigt sätt krympt sedan ifjol, som tur står det redan en större cykel i garaget. Men det vet inte Adam, ännu. Så länge vägarna är såhär mjuka och vi bara cyklar på gården fungerar nog denna cykel, men sen ska vi börja öva med den stora. Adam cykel är 16tum och den nya är 20tum. Hade tänkt att cykeln skulle bli Adams födelsedagspresent. Men HUR skall vi kunna hålla oss ända tills juni? Nej det inser jag ju redan att vi inte kommer kunna. Han får få något mindre till födelsedagen. Har redan en plan på vad dom båda två skall få. Men mer om det senare. Denna coola cykel står alltså i vårt garage och väntar på torrare vägar.

head_lauren_20_orange_grande

bild lånad från polkuped.fi

Oj så skönt det är nu då det äntligen blir vår igen. Att kunna cykla på gården och korta promenader gör att tiden inte blir lika lång utomhus (i alla fall inte för mamman). Att sätta barnen på varsin cykel och låta dem gasa runt här på gården gör mig så glad. Dom övar viktiga motoriska moment, samtidigt som dom rör på sig och har så otroligt ROLIGT. Varje år konstaterar vi för oss själva att alla dessa PUKYn varit en väldigt bra investering för vår familj. Alla våra cyklar har vi beställt från polkuped och varje gång har vi varit lika nöjda. Supersnabb service och superbra cyklar! Inget spons här, utan bara mitt ärliga tips från hjärtat. Är så glad att Eva genom sin blogg kakkakaffe, fick mig att få upp ögonen för balanscyklar. Det har verkligen gett vår familj så mycket glädje.

IMG_0284Så nu väntar vi bara på att vägarna här på landet skulle torka upp lite mera och bli lite hårdare, så att dom blir lite lättare att cykla på. Snart susar vi nog iväg till dagis med cyklarna igen, bara det blir liiiite varmare. Oj HÄRLIGA vårväder!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: