Veckans inspirerande kvinnor v.12

Andra inlägget om veckans inspirerande kvinna/kvinnor. Klicka HÄR för att läsa mer om tanken med inläggen. Och klicka HÄR för att läsa förra veckans inlägg. Varje söndag kommer jag publicera ett inlägg med veckans inspirerande kvinna/kvinnor. För att lyfta alla dessa starka, smarta och inspirerande kvinnor.

Skärmavbild 2018-03-14 kl. 11.32.54

Denna vecka vill jag lyfta fram följande inspirerande kvinnor:

Ensamstående mamman

Denna vecka vill jag verkligen lyfta ALLA ensamstående mammor (och pappor också såklart) Alltså WOW, lyfter verkligen på hatten för alla dessa kvinnor som ror i land vardagen ENSAM med barn. Jag har ju själv växt upp med en ensamstående mamma och kan nu som vuxen och mamma själv förundras över hur hon orkade. Förstår ju att man inte har något val, man kan inte bara ge upp, men vill verkligen lyfta fram hur otroligt strongt det är att bära allt ansvar för familjen själv. Riktiga hjältar!

Emilia Jansson

Skärmavbild 2018-03-24 kl. 13.35.01

bild lånad från Emilias blogg

Ett exempel på en strong ensamstående mamma som jag verkligen ser upp till är Emilia, hennes blogg hittar ni här. Emilia är ensamstående mamma till 3 barn, och skriver en härligt ärlig och fin blogg som jag verkligen tycker att ni alla borde läsa. Blir så otroligt inspirerad av att läsa hennes blogg och följa hennes vardag både på bloggen och på instagram encjansson heter hon där klicka på namnet för att komma till hennes insta. Hon är den starka mamman personifierad, pratar ärligt och öppet också om de svåra sakerna i livet. Som sagt en riktig inspiration både som kvinna, som mamma och som person. Ett inlägg som jag speciellt fastnade för var inlägget som handlade om att rocka sockorna genom kunskap . Rocka sockorna gör man på World Down Syndrome day som var nu i onsdags, 21.3. Läs det inlägget och förhoppningsvis förstår ni, liksom jag, ännu lite bättre orsaken bakom varför vi rockar sockorna. Det betyder att vi kommer rocka sockorna med mera kunskap nästa år!

Caroline Eriksson

Skärmavbild 2018-03-24 kl. 13.55.53

bild lånad från Carolines blogg

Caroline är en bloggare som gång på gång lyckas skriva bra och genomtänkta blogginlägg och i veckan skrev hon om en sak som upprört henne. Efter att jag läst inlägget kunde jag bara konstatera att jag också blev riktigt upprörd. Inlägget heter ”när man blir så arg att man börjar gråta” och ja ni får helt enkelt läsa det själv. Klicka på inlägget så kommer ni direkt till det, här nedan ett smakprov.

Skärmavbild 2018-03-24 kl. 13.59.29

text kopierad från Carolines blogg

Läs vidare i Carolines blogg och fundera sedan vad felet i detta rättssystem är? Hur i helvete de ens kan vara möjligt att saker och ting går till såhär. Tack till Caroline som upplyste mej om detta. Hade hon inte lyft artikeln hade jag totalt missat just detta. Ledsen och arg blir man efter att man insett att det det finns stora förbättringsmöjligheter inom rättssystemet!

Cindy Ekman Björkskog

cindy

bilden är lånad från cindys instagramprofil

På instagram får ni inte missa Cindys fina story, ni hittar den sparad under rubriken ÄLSKA DIG SJÄLV <3 Cindy heter cindyekman på instagram, klicka på namnet för att komma till hennes instagramprofilm. Kloka och ärliga tankar som i alla fall fick mej att tänka efter ett varv till. Satt och kände igen mig själv i så mycket av det hon skriver, och det är SÅ SANT och SÅ VIKTIGT! Tror många andra också kan känna igen sig i hennes tankar och bli lite extra peppade av hennes fina story <3

 

 

3 reaktioner till “Veckans inspirerande kvinnor v.12”

  1. Men åh vilka fina ord Malin ❤️❤️ Tack för att du hjälper mig sprida detta viktiga budskap!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: