Tankar om kommande kompiskalas

Det går inte att missa att vi har två barn i detta hus som längtar ihjäl sig efter sommar födelsedagar och deras kommande kompiskalas. Dom har pratat om det sedan julen, och ännu är vi inte riktigt där men snart så. ”mamma snart är det maj, mars,april och MAJ! Då fyller jag 4 år!” ”och mamma sen efter Sagas födelsedag är det inte länge så fyller jag år!” Såhär håller dom på, båda två. Dom planerar att dom skall ha ballonger och cocis och kaka. Vi har tur som har barn födda med ca en månad emellan, dom är i samma grupp på dagis och leker i stort sett med samma kompisar. Det betyder ett gemensamt kalas för dem båda, bra planerat där i alla fall.

Ett år körde vi på miniontema på släktkalaset

Egentligen tycker jag ju inte att Saga som fyller 4 år ens borde ha ett kompiskalas, men hon har varit bjuden på andra kalas och vill ju såklart ha ett ”eget” nu också. Och i och med att hon nu ändå fyller så nära Adam så är tanken att vi ordnar ett gemensamt kalas för dem. Också med tanke på att Adam kommer byta dagis till hösten så känns det kul att han får fira ett kalas tillsammans med de kompisar han lekt med sedan han var 3.

Ett annat år körde vi legotema på släktkalaset

Men så slår det mej, finns det några oskrivna regler för hur man ordnar barnkalas? Tänker mej att ni med lite äldre barn sitter och pantar på en del goda råd inför kalasen. Vad skall man tänka på? Hur många barn är ”för många”? Vad skall man undvika? Rent sådär praktiskt alltså, hur ordnar man ett roligt barnkalas? (utan att stressa ihjäl sig) Såklart gör alla så som man själv vill, tänker mest bara att jag gärna har lite tips eftersom jag kommer vara höggravid sen då det blir kalasdags. Det är också med tanke på den detaljen som jag känner att jag gärna har tänkt igenom detta lite innan. För även om det inte känns så just nu, så är det inte jättelänge kvar till maj.

Min spontana tanke är ju att vi, sedan då kalaset närmar sig (typ slutet av maj innan sommarlovet börjar för vissa barn) tillsammans med barnen funderar på vem som skall bjudas och att vi ordnar kalaset hemma här på gården. Vi har ju turen att bo på landet och att man kan vara ute.

Så kom igen och överös mig med med era bästa tips och råd inför barnkalaset. 

 

4 reaktioner till “Tankar om kommande kompiskalas”

  1. Ett enkelt tips är att skippa kaka för det är inte så många som äter det. Ha en glassbar, bjud på tre fyra olika sorters glass och ha lite olika strössel och såser som dom får välja 🙂 poppa lite popcorn går ju också lätt och kex äter väl alla barn. Beroende på tidpunkt så kan det ju vara bra att bjuda på nåt lite mer mättande kanske. Så ett par enkla lekar kanske och så vips så har ett par timmar gått förbi 😊

  2. Ca en och en halv timme räcker bra, skippa tårta – glass med olika såser och strössel går hem bättre, chips och popcorn har här uppskattats mer än kakor och bullar, ordna inte mer än en till två lekar (t.ex skattjakt, fiske eller liknande) och låt de ha bra tid för fri lek.
    Förbered er på hög ljudnivå och en hel del spring – och trötta barn efteråt 😉 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.