Påskgräs

IMG_0203

Idag efter kidsens dagisdag var det dags att så påskgräs. Första året i år som båda kidsen liksom fixade alla moment utan att all mylla var över hela köket eller alla frön i en hög på mitten av formen. Dom börjar bli så stora. Det var med stor noggrannhet och precision som fröna placerades ut och nu springer dom stup i kvarten och kollar om det växt. Som tur så växer ju ändå påskgräs rätt så snabbt så om några dagar lär det väl redan vara lite grönt.

IMG_0202

IMG_0213

Att så påskgräs är ett passligt pyssel i detta hus, det kräver inte så mycket och går rätt så snabbt. Önskar jag vore mer kreativ då det kommer till pysslande, men tyvärr så är det nu inte helt min grej. Lite påskris skall vi väl få ihop här med en fjäder eller två, inför nästa helg, så att häxorna har något att dela ut.

Minns påskarna då jag själv var liten, massproduktionen av påsk-kort och hur vi timme efter timme traskade på i grannskapet och samlade in godis. Nu går barnen väl främst till bekanta? I alla fall har vi inte på länge haft besök av någon okännd häxa eller hare. Inte heller då vi bodde i stan. Hit ut på landet förstår jag ju att häxorna sällan hittar.

Lite har dom ändå växt på ett år, dessa små sötnosar. Speciellt Saga ser ju nog så liten ut ännu på fjolårets bild, en liten 2 åring. Och tänk, nästa påsk har vi ännu en liten buse att mysa med. Han lär väl knappast så påskgräs ännu nästa påsk, men kanske smaka lite på myllan om han har tur. Tänk ändå att vi snart har 3 barn härliga tanke <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.