Regnkläder eller vattentäta kläder?

Hittills i våra snart 6 år som föräldrar har vi inte ägt några regnkläder (alltså kurakläder eller galonkläder), vi har haft utekläder som håller vatten och vi har alltid haft torra barn. Försäljaren som sålde den första skalhalaren till oss förklarade att man inte skall sätta regnkläder ovanpå en vattentät halare eftersom det då bara blir svettigt. Och det rådet har vi följt. Det fina med en vattentät halare är ju att den andas och inte blir svettig. Barnen är mycket ute, både på dagis och hemma och deras utekläder sätts ständigt på prov, men som sagt hittills har dom varit torra. Smutsiga har dom blivit men alltid torra.

Nu sitter jag ändå här och funderar om det skulle löna sig att beställa varsin fodrad regnhalare till barnen. Om man helt enkelt borde testa? Tidigare vårar har dom haft varsin skalhalare och ett set med jacka och byxor. Så egentligen tänkte jag väl då att man kunde köra med en fodrad regnhalare istället för en vattentät skalhalare. Eller är det dumt? Har man ändå mera nytta av en skalhalare som håller vatten? Ni som haft dessa fodrade regnhalare, blir barnen svettiga i dem? Regnkläder andas ju inte. Våra barn, speciellt Adam blir lätt svettiga och att bli svettig i regnkläder är ju inte direkt det roligaste om man skall leka utomhus i flera timmar på dagis.

regnellerskal

Om ni har erfarenheter får ni gärna dela med er, berätta för och nackdelar med en fodrad regnhalare. Hur varma är dom? Hur svettiga är dom?

Ja helt enkelt HISS eller DISS?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: