Namntankar igen

Att välja namn till sitt barn är både spännande och lite skrämmande. Funderar och smakar på olika alternativ men hittills har vi kommit tillbaka till ett alternativ. Ändå funderar jag vidare, letar efter allternativ. Känner mig inte lika säker på detta namn som jag varit över de två tidigare. Ramlade över en artikel i ÅU idag som handlade om vilka namn som varit mest populära på Finlandssvenskt håll det senaste året. Nedan kan ni se hur listan såg ut.

namn

Saga har blivit ett populärt namn de senaste åren, vilket jag ju förstår jag menar det är ju ett fint namn. Också Emil är populärt och det heter ju Adam i andra namn. Namnet som vi tänkt till lillebror finns inte med på listan.

Lillebrors andranamn funderar vi också på, eller vi funderar på det ena av dem. Axel (som faktiskt har namnsdag imorgon) heter alla pojkar i Antons familj så det är klart att lillebror också skall få vara med i det gänget. Emil är släktnamnet från min sida, det heter alla pojkar i från min sida i andra namn. Så hur väljer man då? Vi har valt att gå på Axel traditionen med lillebror eftersom det är så många flera pojkar i den släkten. Och våra båda pojkar kan kanske ändå inte ha exat samma mellannamn. Eller såklart kan dom ju det, men det vill jag ändå inte. Så här borde vi då alltså hitta en nytt andra namn. Det får gärna vara ett släktnamn eftersom andranamnen i vår familj nu är släktnamn. Men andranamnet känns ändå inte lika svårt, det kommer att lösa sig. Huvudsaken är ju att vi hittar ETT bra tilltalsnamn till lillebror.

IMG_1271

Här kommer ni läsare med i bilden,tänkte faktiskt fråga efter lite hjälp och tips av er. Sitter ni och pantar på något fint pojknamn som klingar fint ihop med Adam och Saga? Efternamnet blir ju Helenius, men det känns ändå som ett efternamn som passar ihop med det mesta. Kort får namnet gärna vara och i samma stil som de två andra. Annars har ni fria händer, SÅ kör hårt och lämna en kommentar med TIPS! Tack på förhand!

8 reaktioner till “Namntankar igen”

 1. Tycker Abbe & Noah är fina korta namn🙂 tänk att de där med namn tyckte jag också var jätte svårt och tänk om inte kille sen ser ut som de namnet man tänkt sig? Svåra grejer!🙈

 2. Hmm, kanske Hugo eller Noah om det ska vara med fyra bokstäver. Annars tycker jag Edvin eller Alvin sku passa med övriga 🙂 dehär me namn e så kul, men svårt!

 3. Hum.. Svåra men roliga saker
  1, Vidar (minns jag rätt va de även på tapenten då du väntade Adam… 😊(
  2, Mio
  3, Jacob

 4. Hade faktiskt tänkt föreslå Axel till förnamn… Men om det ändå är tänkt som andra namn så 😉 Eller så får ni döpa honom till Axel Emil Helenius 😉 eller Emil (riktigt snyggt namn 😉) Axel Helenius 🙃
  Isak var mitt andra förslag (såg att någon annan också tyckte lika), och skulle passa riktigt bra till Adam & Saga 😊

  Lycka till! 🤗

 5. Nu då pojknamnsfrågan inte längre är aktuell så tycker jag det finns många jättefina pojknamn t ex Albert, Erik, Melker och Olle. Lycka till med namnval, en rolig och glad grej ändå. Fast jag kommer ihåg att jag läste dödsannonserna i tidningarna då för att hitta namnförslag 🙂

 6. Adam, Saga och Max. Kort och enkelt, och ger lite kontrast ändå. Annars gillar jag själv också Ted, Hugo, Rasmus och Pontus (dessvärre heter min bror det 🙈).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: