En liten uppdatering från badrummet

Det är inte bara i lillebrors rum som det händer grejer. Mycket händer också i vårt blivande badrum. Olika lager av fuktspärrar penslas på väggarna och småningom skall det börja kaklas. Oj härliga tanke att äntligen få en ordentlig dusch igen, att få en WC på nedervåningen och att inte behöva gå ner i källaren för att byka. Vi tar oss en liten titt och börjar från hallen.

IMG_0183

IMG_0150Här ser vi platsen för badkaret, så mysigt att få krypa ner där i den lilla vrån och njuta av ett varmt bad. Längtar så! Ser framför mig en massa tända ljus, lugn och ro. Badkaret kommer alltså att muras in, ett sådant badkar har jag alltid drömt om.

IMG_0184

Bredvid badkaret kommer en vägg och på andra sidan väggen har vi duscharna. 2 stycken duschar blir det, bredvid varandra. Regnduschar ska där vara, och känner redan nu hur mycket lättare det kommer bli att tvätta håret på barnen då man själv också kan duscha samtidigt. Ingen behöver stå och frysa. Också bra att båda barnen kan duscha samtidigt då vi bada bastu t.ex.

IMG_0186

IMG_0188

I duschen valde vi också att bygga in två hyllplan i väggen för tvål och schampo-flaskor. Det kommer bli najs, och så skönt att inte behöva ha alla flaskor på golvet eller i någon korg som aldrig ändå hålls på väggen.

IMG_0187IMG_0153

Ännu vidare från duschen så kommer man till bastun. Det blir en liten mysig bastu, en passlig vardagsbastu alltså. Vi drömmer båda om att ha en vedeldad bastu på gården och därför valde vi nu att inte göra någon större bastu här inne. Vi får se i vilket skede den vedeldade bastun kommer. OM den kommer. Vi är en familj som gillar att bada bastu, så vi har verkligen saknat vår gamla bastu nu under renoveringen.

IMG_0191

Bredvid badrummet kommer toaletten. Ett litet rum med plats för WC och lavoar. Förr hade vi WC i samma utrymme som duschen, men det är inget som jag gillar och nu i och med att vi ändå gjorde om så valde vi att ha toan i ett eget rum. Bredvid toan kommer sen en skjutdörr och bakom den grovköket. Det blir riktigt bra detta.

Det är inte superläge kvar tills vi har ett badrum igen, oj så jag längtar. Vi kommer verkligen att uppskatta att ha nya fräscha ytor i badrum och bastu efter att först ha haft ett gammalt och slitet badrum och sedan varit helt utan några månader. Bara vi orkar några veckor till, så är vi i mål.

 

En kommentar till “En liten uppdatering från badrummet”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.