Vilken tisdag!

Oj vilken dag det varit idag, vaknade imorse av solskensglada nyheter. En liten prinsessa föddes inatt <3 En av mina bästa vänner födde sin andra dotter inatt. En dag kan inte börja bättre. Vi käkade frukost i lugn och ro, chillade på här hemma lite för länge och PANIIIIIK mitt i allt var klockan massor och vi höll på att bli sena till Adams ergoterapi.

Vi hann, som tur och kunde pusta ut en sväng så länge han jobbade på med ergoterapeuten. Sedan vidare till matbutiken. Vi handlade det vi skulle ha och styrde sedan kosan hemåt. Varför är det så jobbigt att handla mat? Eller själva handlandet är väl helt okej, men att packa allt i kassar gör mej galen. Där har det blivit en lucka för mej, jag liksom kan inte. Nåja sakerna packades i kassar och vi traskade ut till bilen. Åkte hem igen, hungriga och lite trötta. Parkerade barnen framför en film och lagade ihop en lasagne, käkade och skickade iväg kidsen till sin fammo och faffa. Dom skulle gå på teater och var ivriga båda två.

IMG_0143

Jag och Anton styrde kosan mot Åbo för att åka och köpa kakel. Var så osugen på kakelshopping då vi åkte iväg, var en riktig argbigga och delade ut utskällningar på löpande band. Somnade en kort sväng och vaknade som tur på lite bättre humör igen. Blir så trött på mej själv och mitt humör, men kan liksom inte hålla mej. Vi lever i hoppet om att det skall gå om efter förlossningen och återgå till det gamla vanliga PMSmonstret några dagar i månaden. I butik nummer 1 hade dom inget som vi ville ha så vi åkte vidare. I butik nummer två hittade vi äntligen sådant kakel som vi (jag) tänkt oss (mej). Eller jag hoppas det i alla fall. Under tiden som vi kollade in kaklen messade jag med den nyblivna tvåbarnsmamman som hade tråkigt på BB. Hon var ensam i sitt rum och väntade inget besök under besökstiden. Butiken vi var i var så gott som bredvid TYKS, så vi smög oss dit på en snabb visit. Kikade på den nyaste lilla medlemmen i vårt gäng och jag blev lite nervös inför den egna förlossningen. Mitt i allt kändes 3 månader som ingen tid alls.

I bilen hemåt igen kände jag bara hur energin rann av mig, släpade in mig i köket och höll på att somna sittandes i kökssoffan. Lagade två mackor och värmde en kopp oboy, tog med mig allt upp i sängen och lade mig här. Detta om något är lyx, att få ligga i sängen och äta kvällis medans Anton hämtar hem barnen. För tillfället är det jobbigaste denna förlamande trötthet som bara sköljer över mig. Det finns liksom NOLL reserver. Så det är väl bäst att bädda ner sig skönt under täcket och försöka sova. Skriver försöka eftersom det varit mitt stora problem den senaste tiden, är trött som en sten men kan inte somna. Genast jag lägger mig ner börjar tankarna snurra iväg. Tricket är alltså tt försöka distrahera tankarna tills jag bara slocknar. Vet inte hur många varv jag sett Modern Family under de senaste månaderna?

 

2 reaktioner till “Vilken tisdag!”

  1. ”Tricket är alltså tt försöka distrahera tankarna tills jag bara slocknar.”

    Lätt sagt men lite mindre lätt gjort – men Du har rätt för Dig. Att somna med tankar som snurrar runt i huvudet går ju helt enkelt inte. Att memorera ett par ord om och om igen – som då ”blockerar” hjärnans tankeprocesser – fungerar för det mesta bra för mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.