3 månader till BF

20 mars idag, vilket betyder att det är 3 månader till beräknad förlossning.

3månader

3 månader sedan jul och 3 månader till midsommar. 3 månader känns ändå som en ganska passlig tid faktiskt, man kan börja förbereda sej lite mer konkret inför lillebrors ankoms utan att ännu behöva känna någon stress. Små paket (och vissa lite större) kommer på posten och det börjar märkas att det skall komma en liten ny bebis till oss i sommar. Om en månad börjar min mammaledighet och tiden fram tills dess är ännu oviss. Försöker bara ta en dag i taget och se, i alla fall är jag sjukledig en vecka till.

I morgon går vi in i vecka 28, borde boka sockerbelastning men ser inte alls framemot det. Har obehag för blodprov och att sitta och se på då en klocka tickar ner till följande stick är allt annat än skoj. MEN det måste göras och det är ju för lillebrors bästa, så det är väl bara att bita ihop och genomlida det.

På tal om graviditeten och sådär så flyter allt på bra där. Lillebror buffar omkring i magen mest hela tiden och växer i bra takt. Han ligger med huvudet neråt och sparkar sådär skönt mot mina revben, han lyckas också pricka in urinblåsan med jämna mellanrum, vilket är något som hans syskon inte var lika duktiga på. Blivande fotbollsspelare då kanske? Han blir nog den enda i vår familj med ett bra bollsinne i så fall. Mitt blodtryck är bra, HB lika så och nu hade också mina thyroxinnivåer äntligen stabiliserats igen. Jag har börjat känna av foglossning, ont i ländryggen och sammandragningar, vilket ju är mindre trevlig med tanke på att det ändå är 3 månader kvar ännu. Alla dessa graviditetskrämpor är nya för mej, eftersom jag under tidigare graviditeter känt av någon enstaka sammandragning innan barnen redan varit födda. Vi snackar inte nu heller sammandragningar som gör ont eller så, men ändå så att jag känner att jag måste ta det lugnt. 10 veckor ännu och sen får han kika ut precis när han tycker. Haha fast egentligen vet jag ju att han kommer gå över tiden, precis som sina syskon. Har man fött ett barn i vecka 43 (42+3) och ett i vecka 42 (41+5) så har man liksom inte speciellt höga förväntningar denna gång heller.

Det är väl på gott och på ont som livet stormat runtomkring mig den senaste tiden, dagarna går i alla fall snabbt och jag tycker att det blir en ny graviditetsvecka hela tiden.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: