Tips på ett passligt söndagsspel

IMG_0105

Barnen fick detta spel i julklapp av min mamma och jag måste verkligen ta och rekommendera detta till alla som har barn kring 4 år och äldre. Ett superspel att spela för att på ett lättsamt och roligt sätt bekanta sig med bokstäver och ord. Saga har redan ett tag varit väldigt intresserad av bokstäver och Adam behöver aktivt jobba på att bekanta sig med dem. Båda våra barn gillar spelet! Och vi vuxna gillar det också.

IMG_0102IMG_0098

Spelet går alltså ut på att man skall gå omkring på en spelbana och vänder på gula små brickor. Bakom varje bricka finns en bokstav. Alla spelare har en egen platta med 3 ord på och man skall sen få ihop alla bokstäver så att orden bildas.

IMG_0096

Vartefter bokstäverna blir mer bekanta kan man också vända på själva plattan och då finns inte bokstäverna med utan endast bilderna. Vi spelar dock med alla bokstäver framme. Så super bra att bekanta sig med bokstäverna, titta och fundera vem som kunde tänkas behöva just den bokstaven som jag just hittat. Att få in denna övning för speciellt Adam är verkligen guld värt.

IMG_0095

Vi har i alla fall haft många roliga spelstunder med detta spel, tills någon går och vinner då vill säga. Men det måste man också lära sig, att man inte alltid kan vinna. Gillar ändå att spela spel som inte är sådär supertydligt vem som vinner och förlorar. Letar man present till en 4 åring eller äldre kan jag varmt rekommendera detta!

En kommentar till “Tips på ett passligt söndagsspel”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.