Var skall lillebror sova?

Första tiden kommer lillebror att få sova i en liten säng, en säng som gått i arv i generationer och ursprungligen är gjord till min pappa. På bilden nedan ser ni sängen bäddad för en kommande lillasyster, det var alltså snart 4 år sedan någon senast sov i den.

IMG_1911

Men sen då? Efter detta, då lillebror växt till sig lite och flyttar över till spjälsängen. Vi har nämligen ingen spjälsäng längre. Vi hade en säng till både Adam och Saga men gav bort den sen eftersom jag redan då tänkte att OM vi någon gång skulle få ett tredje barn så skulle vi hur som helst köpa en ny. Vi köpte aldrig den sängen själva heller, utan fick en av Antons bror. Har alltså aldrig köpt en spjälsäng, även om vi redan haft 2 bebisar.

Nåja nu börjar vi ju liksom vara i det läget att det börjar vara aktuellt att köpa en spjälsäng, så småningom. Men vilken skall man egentligen ha? Jag skulle vilja ha en säng som går att ”koppla” ihop med vår säng, tror jag. Alltså så att man kan ta bort ena sidan från sängen och ha den mot vår säng. Jag skulle iofs också vilja ha en helt ny säng till oss också men det är en annan femma.

bebbenssäng

bild lånad från lekmer.fi

Denna sägn är verkligen SÅ fin, men shit pomfit 830€ är ändå för dyrt för en spjälsäng! Den var fin, men ja riktigt där ligger nog inte vår budget.

Skulle bli väldigt glad om ni läsare ville tipsa om någon bra spjälsäng. Någon som haft en bra spjälsäng? Eller en dålig? 

2 reaktioner till “Var skall lillebror sova?”

  1. Vi har en vit Sundvik från IKEA som pojkarna har använt. Stort plus med den att ena sidan går att ta bort så att barnet slipper själv bort från sängen och på så vis har man länge av den. Men det enda negativa med den är att bottnet endast går i två lägen, då barnena var pyttesmå sku jag gärna ha haft de lite högre upp.. men de är ju också smaksak 🙂

    1. okej 🙂 tack för tipset, skall ta och kolla in den sängen, smart att man kan ta bort ena sidan och använda de som säng till lite större barn också 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: