En av alla kaosnätter

Som jag redan tidigare skrev om har nätterna i detta hus blivit rätt så dåliga. Känns väldigt onödigt att vi NU då barnen är 5 och 3 vakar långt mycket mer än vi gjorde då barnen var bebisar. Vi kan t.ex. ta förra natten som exempel. Barnen somnade redan 20.30 i egna sängar i sina egna rum, vi gjorde high five med Anton och laddade upp med mellomys i sängen. Kollade på mello och sen skulle vi börja sova. Tänkte till och med att det skall bli så skönt med en LÅNG natts sömn. Som mamma borde man veta bättre än att tänka sådana tankar,knappt hade jag ens hunnit stänga ögonen innan

MAMMAAAAAA första barnen vaknar och kommer tassande till vår säng. Nåja hon kryper upp och vi säger godnatt.

MAMMAAAAAAA Andra barnen är vaket han också, kommer tassande till vår säng och kryper upp. Nu är det väldigt trångt om saligheten i vår stackars 160cm breda säng.

Försöker somna, men det går inte, ingen somnar och alla blir irriterade. Tillslut efter att ingen somnat på över en timme, trots att vi provat att ligga i sängen, på madrasser och i sängen igen börjar allas nerver vara slut. Alla är trötta, och tillslut går Anton och Saga tillbaka till Sagas rum, Saga går med på detta och somnar i sin säng och Anton sover på en madrass i hennes rum. Hon sover skönt resten av natten. Adam somnar på madrassen i vårt sovrum och han sover lika så en skön natt. Mitt i allt så ligger jag själv i sängen. Sängen som just var överfull blev tom lika snabbt igen, kändes ensamt. Och inget känns riktigt bra.

Jag vill ju så gärna att dom skall sova skönt i sina egna sängar, att vi alla skall få sova skönt om nätterna. Men det är mer regel än undantag att i alla fall den ena vaknar på natten. Vad vaknar dom av? Jag kan åter igen konstatera att jag inte är någon härlig människa då jag inte får sova om nätterna, tanken på en liten bebis gör mig lite nervös. Tänk om vi inte får sova alls när lillebror kommer. Ni vet hur en preggohjärna spinner iväg. Tänk om ingen sover i sommar?!?

Nytt försök ikväll igen, nu är barnen nattade i Adams utbäddbara säng båda två sida vid sida och jag hoppas att dom och vi skall få sova en skönare natt inatt. Madrasserna är redo i vårt sovrum också, oftast är det Anton som får flytta ner på madrassen med den ena om dom båda vaknar.

Denna graviditet har jag annars också sovit mycket sämre, minns inte när jag senast skulle ha sovit en hel natt utan att, av orsak eller annan, vara vaken någon timme. Vaknar på morgonen och är aldrig riktigt utvilad. Det går om, som alla andra faser går detta också om, hoppas på en liten paus innan lillebror kommer? Men om det inte går så är jag i alla fall van att vaka sen, och nätterna är ljusare på sommaren.

IMG_4441

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: