Ta reda på könet?!?

Är i vecka 18 nu, vilket betyder att vi snart är halvvägs in i graviditeten. Halvvägs in i graviditeten görs ett strukturultra, där man kollar att allt är bra med bebisen, moderkakan osv. Många väljer också att här försöka ta reda på bebisens kön. En sak som vi måste ha bestämt innan detta ultra är alltså om vi också vill försöka ta reda på könet eller låta det förbli hemligt tills hen föds. Det är förresten kidsen som kallar bebisen för bumlingen, har två här hemma som gillade julkalendern med familjen Hedenhös.

Så skall man då ta reda på könet? Alltså jag är så kluven här. Å ena sidan är jag så galet NYFIKEN på om det är en liten lillasyster eller lillebror som bubblar omkring där i magen, men sen igen har jag en längtan efter att en gång få uppleva överraskningen vid själva förlossningen. En tanke jag hade redan med Saga men DÅ var jag allt för nyfiken. Det skulle kännas så häftigt att få uppleva överraskningen, samtidigt som jag ju är så otroooooooooligt nyfiken. Förlossningen blir ju inte mindre magisk för att man vet könet heller.

baby.jpg

Man ska aldrig säga aldrig, har jag lärt mig, men det KAN ju ändå bra vara att detta är min sista graviditet och då också sista chansen att lämna det som en överraskning. För varje graviditet tycker jag också att det känns mindre viktigt vilket kön barnet har, alla är vi ju överens om att könet egentligen inte spelar någon roll och att det viktigaste är att bebisen är frisk. Och jag håller ABSOLUT med, till 110%. Och en förlossning blir ju inte tråkigare bara för att man vet könet på bebis. För det säger ju ändå inte något. Så egentligen spelar det alltså INGEN ROLL hur man gör. Ändå känns det som ett svårt beslut. Tror att jag kommer ge vika för min egen nyfikenhet och säga att vi gärna vill veta könet. Vi får se hur det går, några veckor kvar ännu. Kommer boka in ultra till februari, eftersom vi är på bröllopsresa just den veckan som jag egentligen borde göra ultrat på. Snacka om tredjebarnet, då mamman inte ens har koll på de datumen utan glad i hågen bokar in en resa mitt i graviditets v 21.

Någon läsare där ute som inte tagit reda på könet? Hur kunde ni hålla er? Någon som gjort båda? Berätta!

6 reaktioner till “Ta reda på könet?!?”

  1. Med första tog vi reda på men det ändrade senare i graviditeten. Med andra tog vi inte reda på. Då var det många som inte trodde oss och frågade ännu på bb om vi faktist inte visste att det var en flicka.

  2. Båda gångerna har det varit en överraskning 🙂 o såå spännande! Med första var jag fast besluten om att inte veta, andra sa jag att ingen skillnad men vi valde till sist att inte veta. Graviditeterna var helt olika så trodde på olika kön, men båda gången pojkar 🙂

    1. jag har ju mått olika med olika kön hittills, denna graviditet påminner dock inte om någon av de tidigare 😉 så vi får väl se vad det blir :p och så får vi se i vilket skede vi får se de 😉

  3. Vi tog reda på med första, fast höll det hemligt för övriga (fast iallafall min familj gissade nog, då vi väl försade oss några gånger ☺️). Vid första graviditeten så hade jag inte så stor skillnad ifall vi tog reda på eller ej, men min man ville avsolut veta. Nu med andra graviditeten så ville jag inte veta och därför tog vi inte heller reda på. Hade dock en stark känsla att det var en flicka redan tidigt i graviditeten, vilket också stämde. I övrigt så var graviditeterna relativt lika, eller jag mådde super genom båda, men barnen är av olika kön.

    Överlsg blev de flesta väldigt överraskade då vi sa att vi inte visste könet på tvåan, så verkar vara relativt ovanligt att inte ta reda på.

    1. jaa jag tycker också det verkar vara ganska ovanligt att man inte vill ta reda på och det förstår jag ju också då man ju ÄR så nyfiken 😉 vi får väl se hur det blir, dessutom kan det ju va att man ser det supertydligt på ultra (gjorde vi med Adam) eller att man inte ens ser något alls då. Ojoj spännande är det hur som helst 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.