Shopping som gör mej lite extra glad

Redan inför julen försökte jag ha lite mera eftertanke i de presenter som jag köpte till nära och kära. Och efter denna jul kan jag konstatera att jag verkligen kommer satsa mer på att köpa julklappar av små företag, en speciell förkärlek känner jag inför små finlandssvenska företag. Nu menar jag inte små som något negativt, utan med små menar jag bara att det inte är några stora kedjor bakom. Den finlandssvenska bloggvärlden har verkligen hjälpt mig att hitta många helt superbra alternativ till presentköp.

Mest julklappar både till våra egna barn och till andras barn köpte vi från polkuped . Till en liten tjej på 1 år köpte vi en Wutsch. Vi hade själva en Pukylino (en liknande model men lite mindre) till Saga som hon verkligen gillade, och jag kan säga att den lilla fröken som fick gåvan minsann var väldigt nöjd med sin julklapp.

Wutsch_Rod.

bilden lånad från polkupeds hemsida.

Till vår guddotter på knappa 4 år köpte vi en SwimFin. Adam och Saga har också varsin och simmar båda två riktig bra med dem. Adam bättre än Saga ännu, men Saga är också yngre och lite mer försiktig i vattnet än vattenodjuret hon har till storebror.

p1010580.jpg

Våra egna kids fick gymnastikringar till lillajulen, och dom har det hängts i sedan dess. Vi har haft ett par förr också men dom hade vi ute under sommaren och slarviga som vi är i denna familj blev dom ute också hösten och vintern.. Förutom ringarna har vi också en trapets i lekrummet. Och i paketkalendern fick kidsen några konstiga klossar?!? Genast kände dom igen vad det var, klossarna blev nämligen till en liten klättervägg. 4 stycken jumpamattor har fick dom också, som skall dämpa fallen lite ifall man tappar greppet och som också gör så att golvet inte blir sådär svinhalt då dom glider där fram och tillbaka. Supernöjd med alla dessa saker, att kunna stöda barnen i att ha en aktiv vardag och aktiva lekstunder är något som känns viktigt för mig.

p1010574.jpg

Till våra kompisar köpte vi ett presentkort till en parfotografering med Ellen Kivistö (<- kolla in hennes blogg här) vilket också var en superuppskattad julklapp. På tal om Ellen så blev jag så ivrig på fotografering med henne att jag själv också bokade in en gravid-fotografering med henne nu i maj och en familjefotografering i slutet av sommaren. I V R I G!

Inför julen behövde också Saga nya strumpbyxor, råkade jag se på instagram att lykkeliten gjorde reklam för de nya strumpbyxorna som hon nu säljer i sin webshop. Passade på att beställa hem några par till Saga och nu då vi provat dem konstaterade jag att dom verkligen var en klass för sig. Kastade iväg Sagas gamla strumpisar och klickade hem några till nya i härligt fina färger. Saga är en fröken som gärna har klänning och då behöver man minsann också ha bra strumpbyxor. Samtidigt som jag beställde strumpbyxorna klickade jag också hem en liten present till en liten 4 månaders prinsessa. Där finns SÅ mycket fint hos lykkeliten, SÅ glad att jag hittade dit!

Det finns så många duktiga egenföretagare som jobbar på för att kunna arbeta med sin dröm. Jag vet ju själv med en man som är egenföretagare HUR MYCKET jobb som ligger bakom ett litet företag. Och det känns så bra att när man har möjlighet kunna understöda andra småföretagare.

Ta en titt på dessa företagare om du inte redan är bekant med dem och berätta gärna vilka småföretag du stöder? 

2 reaktioner till “Shopping som gör mej lite extra glad”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.